Разработчикът на автопилот Argo AI е уволнил 150 служители

Argo AI е основана през 2016 г. от Брайън Салески, бивш ръководител на отдела за разработка на безпилотни автомобили в Google и Питър Рандер, бивш ръководител на отдела за безпилотни автомобили на Uber

Разработчикът на автопилот Argo AI е уволнил 150 служители | StandartNews.com

Както съобщават Bloomberg и The Wall Street Journal (WSJ), подкрепеният от Ford и Volkswagen стартъп Argo AI, който е специализиран в технологии за безпилотно шофиране, е съкратил 150 служители. Официално мярката има за цел да компенсира фазата на бърз растеж, когато компанията е наемала повече служители, отколкото е било необходимо.

Argo AI коментира пред Bloomberg, че "след невероятния растеж и напредък в мисията ни за внедряване на безпилотни превозни средства, правим скромни корекции в бизнес плана си, за да осигурим най-добрия път към успеха. WSJ уточнява, че съкращенията са засегнали около 6% от 2000-те служители на компанията.

Argo AI е основана през 2016 г. от Брайън Салески, бивш ръководител на отдела за разработка на безпилотни автомобили в Google и Питър Рандер, бивш ръководител на отдела за безпилотни автомобили на Uber. През 2017 г. Ford инвестира 1 млрд. долара в компанията, а през 2020 г. Volkswagen инвестира още 2,6 млрд. долара.

Финансовото участие на автомобилните гиганти позволи на Argo AI да разгърне дейността си в САЩ и други страни. Компанията вече тества напълно безпилотни автомобили в Маями и Остин, а също така планира да си сътрудничи с Lyft. В Маями, Остин и Вашингтон (столицата на САЩ) компанията е на път да стартира съвместен проект с Walmart за доставка на стоки. А до 2025 г. в Германия може да бъде пусната услуга за споделено пътуване - аналог на BlaBlaCar - съвместно с Volkswagen.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай