Програмата Acronis Cyber Foundation и GoDaddy Pro завършиха изграждането на училища в Сиера Леоне и Гватемала

Водещата компания за киберзащита, с подкрепата на GoDaddy Pro, осигурява подобрена инфраструктура и безгранични образователни възможности за над 645 ученици в пренебрегнати общности

Програмата Acronis Cyber Foundation и GoDaddy Pro завършиха изграждането на училища в Сиера Леоне и Гватемала | StandartNews.com

Водещата компания за киберзащита, с подкрепата на GoDaddy Pro, осигурява подобрена инфраструктура и безгранични образователни възможности за над 645 ученици в пренебрегнати общности

 

Програмата Acronis Cyber Foundation има честта да обяви завършването на изграждането на две нови училища – в Сиера Леоне и в Гватемала. В партньорство с GoDaddy Inc. (NYSE: GDDY) – компанията, която помага на предприемачите да успяват – двата строителни проекта се вписват в мисията на Програмата да помага и да дава нови възможности на децата чрез модерна образователна инфраструктура и образователна среда.

Средно училище „Барбара“ в Сиера Леоне беше завършено през септември 2022 г. Проектът включва изграждането на три отделни сгради, проектирани да осигуряват изобилие от естествена светлина и чист въздух. Училището се намира в махалата Барбара в областта Порт Локо на Сиера Леоне. Това е земеделски регион, където повечето семейства имат доход от средно под 2 долара дневно. Строен с устойчиви материали, достъпни в непосредствена близост – включително бамбук и тухлена зидария – градежът започна през декември 2021 г. съвместно с НПО-партньора Forikolo. Очаква се в новата сграда да учат 120 деца. Училището интегрира удобства в подкрепа на учениците в неравностойно положение, хигиенна зала за момичетата, както и постоянно подсигуряване на безплатни хигиенни продукти.

“Тези строителни проекти нямаше да бъдат възможни без постоянните усилия на Програмата Acronis Cyber Foundation и изключителната щедрост на GoDaddy Pro,” каза Патрик Пулвермюлер, CEO на Acronis. “Ние работим с десетки хиляди партньори по света и в рамките на последните пет години успешно и много положително сме повлияли на живота на хиляди деца – съвместно с нашите партньори и благодарение на решителността, заложена в Програмата. Ние сме безкрайно благодарни на нашите партньори, които се присъединиха към мисията ни да помагаме на хората в пренебрегнатите общности“.

През 2019 година Програмата Acronis Cyber Foundation, Cloudfest и НПО партньорът Esperanza e.V. построиха пет нови класни стаи за разширяване на съществуващото училище Официално градско смесено училище Сан Антонио в Гватемала. Преди намесата на програмата всички 525 ученици в училището споделяха общо 10 класни стаи. Това водеше до значително препълване на помещенията. GoDaddy Pro се присъедини към инициативата през 2021 г. и помогна за финансирането на най-новия строителен проект, който включва препроектиране и разширяване на три класни стаи в съществуващата сграда, четири допълнителни класни стаи и подходящо стълбище. Следващата цел за училището в Сан Антонио в Гватемала ще бъде изграждането на модерен компютърен кабинет, който ще позволи на учениците да оптимизират образователните ресурси.

“Тези проекти са в съзвучие с мисията на GoDaddy за осигуряване на равен достъп на всички до всякакви възможности. Успешното завършване на проектите осигурява на местните общности образователни ресурси, от които те се нуждаят и които заслужават,“ каза Пол Биндел, президент на GoDaddy Partners. “Ние се гордеем, че нашите усилия в тази посока и партньорството ни с Acronis дадоха тласък напред за тези местни общности и осигуриха на тези ученици шанс за модерно формално образование “.

Основана през 2018 г., Програмата Acronis Cyber Foundation Program е посветена изключително на образованието чрез финансиране на построяването на училища и осигуряването на обучения за ИТ умения в общности по цял свят. В допълнение към изграждането на 18 училища и 7 компютърни кабинета, Програмата е ангажирана и с образователни проекти, в които участват над 19 000 души по цял свят, обхванати от програмите за ИТ умения на Acronis. Тя е осигурила хуманитарна помощ за над 5000 души в пренебрегнати общности.

Програмата Acronis Cyber Foundation се фокусира върху партньорството с други организации за постигането на положителна промяна. Acronis кани всички бизнеси, големи и малки, да се включат в съвместните проекти. На партньорите, които искат да развият свои собствени проекти в помощ на местни общности, Програмата също може да помогне с подкрепа за различни инициативи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай