Проектът за криптовалута на Facebook вероятно ще приключи

Регулаторните органи в САЩ спират осъществяването му

Проектът за криптовалута на Facebook вероятно ще приключи | StandartNews.com

Повече от две години след като бе обявенa за първи път, спонсорираната от Facebook криптовалута, известна преди като Libra, изглежда е към своя край. Асоциацията Diem, създадена от социалната мрежа, за да управлява цифровия токен, проучва възможността за продажба на активите си. Това се случва след като тя срещна съпротивата на регулаторните органи в САЩ, които се противопоставиха на инициативата, твърди Bloomberg.

Федералният резерв на САЩ "нанесе последен удар над усилията", оказвайки натиск върху Silvergate, банковия партньор, с когото Diem заяви, че ще работи миналата година, за да пусне токена, разяснява Bloomberg.  Говорителят на асоциацията Diem, Майкъл Критенден, не отрече новината, въпреки че сподели за някои неточности в нея.

Ако Diem наистина продава активите си, това може да е индикация, че криптовалутата не може да намери път напред. Първоначално Libra трябваше да бъде цифров токен, подкрепен от кошница от валути от цял свят. Регулаторите обаче бързо спряха тази идея. След това бе създаден опростен дизайн, обвързващ ребрандиран токен Diem с щатския долар. Очевидно това също не е било достатъчно добро решение.

Напоследък се появиха и други признаци, че Diem може да не види бял свят. Дейвид Маркъс, изпълнителният директор, който първоначално предложи Libra и ръководеше цифровия портфейл на Meta, напусна компанията в края на миналата година. В следващите няколко месеца той бе последван от екипа и повечето съоснователи на проекта.

A тук ще намерите още технологични новини!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай