През миналата година Apple е блокирала измамни трансакции в App Store на стойност 2 млрд. долара

Apple цитира всички тези данни преди събитието WWDC, на което компанията ще обяви iOS 17

През миналата година Apple е блокирала измамни трансакции в App Store на стойност 2 млрд. долара | StandartNews.com

Администрацията на App Store на Apple е спряла потенциално измамни транзакции на обща стойност над 2 млрд. долара през миналата година и е отхвърлила близо 1,7 млн. приложения, защото не са отговаряли на стандартите за поверителност и сигурност на App Store, според съобщение за медиите на Apple.

Apple подчертава, че измамните транзакции са били блокирани благодарение на многобройните мерки за защита на потребителите, включително процедурата за проверка на приложенията в App Store. Компанията изтъкна високата сигурност на своите решения за разплащания StoreKit и Apple Pay, които са блокирали над 3,9 милиона откраднати кредитни карти и са защитили 714 000 акаунта от използване за извършване на повторни трансакции.

Близо 1,7 млн. приложения са били отхвърлени по различни причини, включително измами и опасения за неприкосновеността на личния живот. Миналата година повече от 153 000 приложения са били отхвърлени поради спам, фалшива или неточна информация; близо 29 000 отхвърляния са се дължали на скрити или недокументирани функции на приложенията, а още 400 000 - на нарушения на поверителността. Почти 105 милиона приложения по програмата за разработчици на Apple и 428 000 акаунта на разработчици са били изтрити поради съмнения за измама. Бяха блокирани над 282 милиона клиентски акаунта, свързани с измамна или екстремистка дейност, а 198 милиона акаунта, свързани с измами, бяха блокирани при създаването им.

Apple цитира всички тези данни преди събитието WWDC, на което компанията ще обяви iOS 17 - която се очаква да получи поддръжка за магазини за приложения на трети страни в съответствие с новите европейски законови изисквания. Доскоро компанията се противопоставяше на тази мярка, като оправдаваше позицията си със загриженост за безопасността на потребителите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай