Потребителите на Threads надхвърлиха 30 милиона  

Приложението има обаче и доста недостатъци

Потребителите на Threads надхвърлиха 30 милиона   | StandartNews.com

Само шестнадесет часа след старта, текстовата социална мрежа Threads на Instagram вече надхвърли 30 милиона регистрации. 

Приложението е отговорът на Meta на Twitter, от който някои от потребителите и рекламодателите избягаха, откакто милиардерът Илон Мъск придоби платформата за социални медии. В събота Twitter започна да ограничава броя публикации, които потребителите могат да четат на ден, за да се справи с „екстремните нива на изчерпване на данни“, което само допълнително разочарова потребителите.

През последните месеци се появиха редица алтернативи на Twitter, включително приложението за децентрализирани съобщения Mastodon и Bluesky , което е подкрепено от съоснователя на Twitter Джак Дорси. Нито една от двете платформи не успя да достигне потребителската база и популярността на Twitter.

Threads е изграден върху Instagram и автоматично се свързва с акаунта на потребителя в приложението за споделяне на снимки. Първоначално потребителите имаха достъп до услугата само по заобиколен път в приложението Instagram, но от четвъртък приложението е достъпно за изтегляне от App Store на Apple и е безплатно за използване.

Threads ви дава възможност автоматично да следвате всички същите акаунти, които следвате в Instagram, или само няколко от тях, така че да не се налага  да намирате всичките си приятели и последователи в Threads.

Meta представя Threads като „приложение за текстови разговори“ на Instagram. Потребителите публикуват предимно текстови съобщения или „нишки“, които са ограничени до 500 знака всяка. Можете да маркирате конкретни потребители в нишка, като използвате символа @ пред тяхното потребителско име. Потребителите могат да ограничат отговорите в своята нишка само до своите последователи или хора, които са маркирали в публикацията. Можете също да включите снимки или видеоклипове в нишка.

Темите се появяват в превъртаща се емисия, където потребителите могат да харесват, да отговарят, да публикуват отново или да цитират теми на други потребители.

Threads може да изглежда много като съперника си, но му липсват някои критични функции.

Най-очевидният пропуск са директните съобщения. Емисията Threads извлича публикации от всички потребители, а не само тези, които следвате. Подобно на Instagram, Threads не обслужва публикации в хронологичен ред. Съдържанието очевидно е алгоритмично класирано и се предоставя на потребителите, независимо кога е публикувано.

Темите също така нямат възможност за включване на хаштагове в публикации. Хаштаговете са основна характеристика на Twitter и улесняват потребителите да откриват публикации под определена тема, както и да показват актуално съдържание на едно място. По същия начин Threads няма функция, която позволява на потребителите да търсят конкретен текст или фрази.

Друга ключова разлика е, че Threads няма версия за настолен компютър, така че можете да получите достъп до услугата само чрез приложения за iOS или Android.

Има и един значителен недостатък на Threads да бъде свързан с Instagram. Засега Мета казва , че няма начин да изтриете акаунта си в Threads, без да изтриете и акаунта си в Instagram.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай