Потребителите на iPhone се чешат по главите: Извънземни ли подслушват?

Странен син символ

Потребителите на iPhone се чешат по главите: Извънземни ли подслушват? | StandartNews.com

Потребителите на iPhone са забелязали странна нова икона. Символът се появи до часовника, вляво от линията за зареждане на батерията. Това съобщи един от потребителите на форума Reddit, пише glasnews.bg.

Любителите на iPhone по целия свят се почесаха по главите, когато на екраните им се появи странен син символ. Един човек дори се пошегува, че този символ може да означава, че извънземни подслушват хората по този начин.

"Каква е тази синя икона? Появи се на телефона на баща ми и нямам представа какво е", подписа снимката си авторът на съобщението, който скоро изтри акаунта си.

Човекът спомена, че родителят му има навика да изтегля много приложения, които той не използва, което добавя към мистерията. Въпреки шегата за извънземните обаче, истинската цел на този знак е много по-практична от паранормалното.

Оказва се, че това е икона за функция, наречена Voice Control в iOS. Тази невероятна функция ви позволява да управлявате своя iPhone с гласа си, като правите всичко - от жестове до диктовка и редактиране на текст.

"Можете да управлявате iPhone с гласа си. Използвайте команди, за да правите жестове, да взаимодействате с елементи на екрана, да диктувате и редактирате текст и други", се казва в изявление на Apple.

Включването или изключването на тази функция също е лесно. Всеки може да го добави към Центъра за управление и да щракне върху иконата или да го зададе като пряк път за достъпност, така че да се активира, когато щракне три пъти върху страничния бутон. Можете също така да помолите Siri да го включи или изключи с проста гласова команда.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай