Потребители в шок. Фалшиви iPhone-и

Голяма шашма

Потребители в шок. Фалшиви iPhone-и | StandartNews.com

Необичайно клиентско изживяване споходи британски гражданин в опит да си купи оригинален iPhone от сайта на Apple. Вместо това на неговия адрес пристигна фалшификат под управление на Android.

Потребител на Reddit от Обединеното кралство с псевдоним theEdmard разказва как е платил за iPhone 15 Pro Max на официалния уебсайт на Apple, но в крайна сметка е получил фалшив китайски смартфон с Android от куриерската служба DPD на 11 ноември.

Опаковката не буди подозрение у получателя, но той веднага разпознава фалшификата по други белези като протектора за екрана и самия екран. Операционната система Android, маскирана като iOS, работи лошо и постоянно генерира грешки. Камерата забива при смяна на режимите на снимане. YouTube, TikTok и други приложения са предварително инсталирани на смартфона.

„Първо си помислих, че DPD са го направили, но те ме увериха, че кутията е правилно запечатана, никога не е била отваряна или манипулирана, така че не може да са те…”, споделя theEdmard в профила си в Reddit.

„Тогава си помислих, че може да е от страна на доставчика? Лудото е, че цялата пратка можеше да бъде проследена през уебсайта на Apple, номерът за проследяване на кутията и всичко съвпадаше, така че процесът изобщо не беше нарушен от Apple. Много интересно”, чуди се англичанинът.

Техническата поддръжка на Apple казва на злополучния клиент, че ще ѝ трябват два работни дни за проверка на случая.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай