Основателят на Twitter Джак Дорси за Илон Мъск в Twitter: „Всичко беше съсипано“

Преди сделката с Мъск бившият главен изпълнителен директор на Twitter Джак Дорси го нарече единствения човек, който може да реши проблемите на компанията, трупани от години

Основателят на Twitter Джак Дорси за Илон Мъск в Twitter: „Всичко беше съсипано“ | StandartNews.com

Преди една година американският милиардер Илон Мъск обяви намеренията си да купи Twitter за 44 млрд. долара, но след това до октомври се опитваше да издейства по-изгодни условия за себе си, въпреки че в крайна сметка плати първоначално обещаната сума. Един от основателите на Twitter Джак Дорси, който преди това подкрепяше действията на Мъск, наскоро изрази мнение, че той изобщо не е трябвало да купува активите на тази социална мрежа.

Преди сделката с Мъск бившият главен изпълнителен директор на Twitter Джак Дорси го нарече единствения човек, който може да реши проблемите на компанията, трупани от години. През май същата година Дорси напусна борда на директорите на Twitter, но тогава призна, че още преди желанието на Мъск да купи компанията, той му е предложил място в борда. По този начин на определен етап Джак Дорси е приветствал идеята за участие на Илон Мъск в управлението на Twitter, без да се съобразява със собствеността му върху акциите.

По-рано тази година Дорси стартира нова социална мрежа - Bluesky, в която започна да инвестира още през 2019 г., докато оставаше главен изпълнителен директор на Twitter. Когато миналия петък потребителите на новата социална мрежа започнаха да любопитстват към Дорси дали смята, че Илон Мъск е правилният главен изпълнителен директор за Twitter, първият отговори отрицателно: "Не. Също така не мисля, че той се е държал правилно, след като осъзна факта, че моментът е бил лош. Също така не смятам, че бордът на директорите е трябвало да настоява за продажбата на компанията. В крайна сметка всичко беше съсипано."

Нещо повече, тази седмица Джак Дорси дори изрази мнение, че нещата е трябвало да се развият по друг начин преди година: "Мисля, че той (Илон Мъск) трябваше да се откаже от сделката и да плати 1 млрд. долара". Известно е, че тогавашното ръководство на Twitter се опита да принуди Илон Мъск да изпълни задълженията си по сделката по съдебен път и това почти се случи, но милиардерът направи отстъпки в последния момент и плати 44 млрд. долара за активите на компанията, които беше обещал. По-късно самият той косвено призна, че е надплатил за тях, оценявайки сегашната капитализация на Twitter на около 20 млрд. долара.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай