Oppo пусна първия си сгъваем телефон

Новият модел носи името Find N

Oppo пусна първия си сгъваем телефон | StandartNews.com

Производителят на електроника Oppo пуска първия си сгъваем смартфон. Това се случва близо три години, след като компанията показа прототип на устройството.

Новият модел носи името Find N. Той е създаден след „четири години интензивна научноизследователска и развойна дейност и шест поколения прототипи“, посочват от Oppo в прессъобщение.

Все още от компанията не са уточнили какъв с процесор и дисплей ще работи телефонът. Повечето други спецификации на новия продукт също не са изяснени. От Oppo обаче обещават „красиво“ устройство, което е лесно за използване както в отворено, така и в затворено положение.

Компанията, най-известна със сгъваемите си смартфони, е Samsung, с устройствата Fold и Flip. През последните години обаче трябваше да се отстранят някои проблеми при тях. Екипът на Oppo явно е решил да действа по различен начин и да пусне първия си модел, едва когато е сигурен, че няма да бъдат налице сериозни неизправности.

Телефонът трябва да се появи на пазара на Oppo Inno Day, който ще се състои на 15 декември. Производителят на електроника вероятно ще пусне и други нови прдукти, след като преди вече е споменал за "авангарден" невронен процесор (NPU) и интелигентни очила.

А тук ще намерите още новини от технологичния свят!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай