Новото поколение купува коли онлайн

Новото поколение купува коли онлайн | StandartNews.com

Вашингтон. Изпълнтелният директор на General Motors (GM) заяви, че компанията смята да направи възможно клиентите да поръчват колите си в интернет, съобщава The Verge.

Дан Акерсън разказа, че производителят на автомобили активно проучва тази идея, която ще приближи GM до новаторския подход на Tesla към продажбите. Акерсън побърза да успокои мрежата си от търговци, че компанията не възнамерява да ги загърби. Изпълнителният директор на американския автомобилен производител не посочи дори приблизително кога бихме могли да купим колата си онлайн.

За разлика от Tesla, която е сравнително нов играч в автомобилната индустия, концепцията за онлайн продажби може да изправи компании като GM пред значителни предизвикателства. Докато Tesla продава както в интернет, така и чрез собствени магазини, зад традиционните производители на автомобили стои огромна мрежа от посредници. Внезапен тласък на онлайн продажбите ще разруши този модел, но дните на пазарлъци с местния тръговец на коли може да свършат по-рано, отколкото си мислим.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай