Новата версия на аналитичния софтуер Tableau предлага персонализиран достъп и улеснено споделяне на данните

Тя включва редица новости, които повишават ефективността, спестяват време и разходи

Новата версия на аналитичния софтуер Tableau предлага персонализиран достъп и улеснено споделяне на данните | StandartNews.com

Първата за тази година нова версия на аналитичния софтуер Tableau вече е на разположение на бизнес потребителите. Тя включва редица новости, които повишават ефективността, спестяват време и разходи. „Версия 2023.1 на популярната BI (Business Intelligence) система предлага улеснено конфигуриране на Tableau Accelerator, динамична промяна на координатните оси, подобрена интеграция със Slack, персонализиран достъп на външни потребители и много други възможности за оптимизация“ - споделя Даниела Димова, маркетинг мениджър на  българската софтуерна компания Тим ВИЖЪН България, която е партньор на аналитичната система у нас.

По-бърза конфигурация на Tableau Accelerator

През последните години Tableau Accelerators са едни от най-предпочитаните инструменти в платформата. Достъпни в портала Tableau Exchange те дават готови шаблони, в които потребителите само трябва да заместят тестовите данни с реални, за да се получат цялостни визуални анализи за броени минути. А новата версия предлага още по-бърз начин за работа с данни чрез новата функция Data Mapping, позволяваща само с няколко клика да се избере кои полета от реалния източник на данни да заменят тестовата информация.

По-добра интеграция със Slack

Новата версия на аналитичния софтуер предлага и подобрена интеграция със Slack – една от най-разпространените платформи за съвместна работа. Чрез нея потребителите вече могат да търсят и споделят графики и визуални анализи директно в съобщения и канали без да напускат приложението. Този подход може да постави данните във фокуса на всяка групова дискусия.

Динамично променящите се координатни оси

са друго полезно нововъведение в Tableau 2023.1, което определя начина, по който потребителите виждат информацията, с която работят. Възможността всеки потребител да погледне данните от различен ъгъл и да открие в тях отговори на собствените си въпроси е и едно от най-силните предимства на аналитичния софтуер.

Персонализиран достъп на външни потребители

Новата версия на BI решението предлага и лесен достъп на различни външни потребители до подходящите за тях данни. С развитието на възможностите на т.нар. Embedded Analytics, Tableau предлага нови усъвършенствани възможности за задаване на филтри, осигуряващи максимална персонализация и достъп до точно определени данни на всеки отделен потребител.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай