Немска стартираща компания представи иновативен екзоскелет

Cray X е първият подобен модел с поддръжка на две части от тялото

Немска стартираща компания представи иновативен екзоскелет | StandartNews.com

Немският стартъп German Bionic представи своя най-нов екзоскелет. Cray X може да  облекчи труда на складови работници. Той е подобрен спрямо предшествениците си в редица отношения. В него вече се използват специални алгоритми с машинно обучение.

Изкуствен интелект постоянно анализира физическите показатели на потребителя и балансира работата на механичната конструкция. Новият Cray X подпомага своя притежател с допълнителна 30-килограмова поддръжка при вдигане на товар от земята. Така той предпазва уязвимите части от човешкото тяло и най-вече кръста и гръбнака.

Характерна особеност на новия екзоскелет е, че той е първото подобно решение, което поддържа едновременно две области на човешкото тяло. Освен, че помага при повдигане на товар, Cray X осигурява поддръжка и при пренасяне на големи пакети. По този начин работниците получават възможност много бързо да се придвижват в големите складове и да спазват наложения график без да се уморяват.

Самият скелет е много лек, тъй като е направен от въглеродни нишки. В неговия корпус има поставени акселерометри, малък компютър и доста голяма акумулаторна батерия. Устройството има защита от прах и влага от клас IP54, което му позвоялват да работи при лошо време, дори под проливен дъжд.

А тук ще намерите още любопитни технологични новини!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай