Мъск вече е в Берлин за откриването на първата Tesla фабрика там

Първоначално плановете бяха първите автомобили да слязат от поточната линия през лятото на миналата година

Мъск вече е в Берлин за откриването на първата Tesla фабрика там | StandartNews.com

Главният изпълнителен директор на Tesla  Илон Мъск е кацнал в Берлин, става ясно от потребителят на Twitter @ElonJet, който следи движението на частния самолет на милиардера. Мъск кацна на летището в Берлин близо 10 часа, след като изглежда, че е напуснал Остин, Тексас, съобщи акаунтът в Twitter.

По-рано през март Tesla получи зелена светлина за откриването на своята гигафабрика край Берлин, с което се сложи край на месеците на забавяне на завода, а германският канцлер Олаф Шолц ще посети фабриката във вторник. Именно той и главният изпълнителен директор на Tesla и известен предприемач Илон Мъск ще присъстват на откриването на първия производствен обект на компанията в Европа тази седмица - т.нар. гигафабрика край Берлин. Шолц ще посети във вторник сутринта обекта на Tesla в Грюнхайде, в провинция Бранденбург, която обгражда столицата, и ще произнесе реч, съобщи в Берлин заместник-говорителят на правителството Кристиане Хофман.

Тя обаче предупреди, че планът може да се промени в последния момент предвид продължаващата война в Украйна. Мъск също се очаква в завода във вторник, където е планирано тържествено да предаде първите автомобили на клиентите. Германският министър на икономиката Роберт Хабек и премиерът на провинция Бранденбург Дитмар Вьодке също ще присъстват на пускането в експлоатация. Първоначално Мъск планираше първите автомобили да слязат от поточната линия през лятото на миналата година. Процесът на одобрение обаче се забави, отчасти защото Tesla добави завод за батерии към заявлението за строеж.

Повече технологични новини може на намерите в рубрика Технологии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай