Мъск планира да пусне роботакси

Милиардерът е оптимист за масово производство до 2 години

Мъск планира да пусне роботакси | StandartNews.com

Tesla планира да пусне на пазара специално robotaxi без волан или педали до 2024 г., каза главният изпълнителен директор Илон Мъск.

Това са само две години за разработване, тестване, проверка, производство в големи количества и стартиране на услуга robotaxi, която da отговаря на регулаторните правила и които варират в различните държави. В Калифорния, най-големият пазар на Tesla за продажби на леки автомобили, това ще означава издаване на разрешителни от две агенции.

Специализираното robotaxi ще бъде силно автономно, което означава, че няма да има волан или педали, каза Мъск, добавяйки, че има редица други иновации около него, които според него са доста вълнуващи.

Изпълнителният директор на Tesla заяви, че компанията се цели към обемно производство през 2024 г. и добавя, че това наистина ще бъде огромен двигател за растежа на Tesla.

По-рано този месец при откриването на гигафабриката на Tesla в Остин , Мъск очерта разнообразие от бъдещи продукти, които встрани от бизнеса с леки автомобили, който генерира по-голямата част от печалбите му днес. Тези продукти включват споменаване на robotaxi и Optimus, концепцията за хуманоиден робот на Tesla.

Стремежът на Tesla към robotaxi го поставя в конкуренция с компании, които от години разработват технология за автономни превозни средства за robotaxi, включително подразделението Alphabet Waymo, Argo AI, Aurora, самоуправляващото се дъщерно дружество на GM Cruise, Motional и Zoox.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай