Мъск иска само тъмна тема в X, но промени решението си в движение

Милиардерът провокира поредната разгорещена дискусия за X

Мъск иска само тъмна тема в X, но промени решението си в движение | StandartNews.com

Собственикът на услугата за микроблогинг X (бивш Twitter) Илон Мъск е планирал да остави само тъмен режим в приложението, но под обществен натиск е бил принуден да промени решението си.

Милиардерът провокира поредната разгорещена дискусия за X, като заяви, че "скоро в тази платформа ще бъде оставен само "тъмният режим". Той е по-добър във всяко едно отношение." Думите му веднага предизвикаха предвидима реакция от страна на потребителите на социалната мрежа, някои от които заявиха, че тъмният текст на светъл фон се чете по-добре. В крайна сметка повечето се съгласиха, че на човека трябва да се даде възможност да избере коя тема да избере.

В крайна сметка бизнесменът беше принуден да капитулира. Той написа, че много хора са поискали да се запази светлата тема - администрацията на X ще го направи, но тъмната тема ще се показва по подразбиране, а полутъмната тема ще бъде премахната. В момента платформата предлага една светла и две тъмни теми: тема "здрач" с тъмен синьо-сив фон и тема "нощ" с черен фон.

Междувременно ребрандирането на Twitter в X е в ход. В магазина на Google Play приложението вече е преобразено за някои потребители с нова икона и име. Същата съдба вероятно скоро ще сполети и клиента за iOS на Apple.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай