Мъск иска да инсталира игри от Steam в Tesla

Разширената платформа за игри може да бъде добро приложение за мощните графични процесори на AMD в автомобилите

Мъск иска да инсталира игри от Steam в Tesla | StandartNews.com

Откакто Tesla представи за първи път игрите в автомобила с порта на играта Cuphead през 2019 г., списъкът с игри, налични в платформата "Tesla Arcade", бавно нараства и включва почти 20 заглавия. Сега обаче главният изпълнителен директор на Tesla Елон Мъск изрази интерес към разширяване на този списък с игри, съвместими с Tesla, за да включи десетките хиляди заглавия, налични в платформата за игри Steam.

В истинския стил на Мъск неофициалното обявяване на тези планове стана чрез подхвърлен туит в тема, в която се изразява възхищение от Cyberpunk 2077 на CD Projekt Red (игра, която преди това е била демонстрирана като работеща на информационно-развлекателната система за Model S Plaid). "Работим по общия случай на осигуряване на работа на Steam игри на Tesla спрямо конкретни заглавия", написа Мъск.

Информационно-развлекателният център на автомобила може да изглежда странно място за много от игрите от висок клас, достъпни в Steam. Автомобилите на Tesla обаче отдавна разполагат с графични карти от висок клас, които са в основата както на блока за управление конзолата за информация и развлечения, така и на електронния блок за управление, използван за захранване на системите за самостоятелно шофиране на автомобила с автопилот.

По време на конференцията Computex през юни миналата година, главният изпълнителен директор на AMD Лиза Су заяви, че компанията работи с Tesla, за да предостави APU Ryzen и "дискретен графичен процесор, базиран на RDNA2, който се включва при стартиране на AAA игри, осигурявайки до 10 терафлопа изчислителна мощност". Това би поставило системата приблизително на нивото на модерна конзола като PlayStation 5, въпреки че част от тези 10 терафлопа може да бъде разпределена между други компоненти (като ECU), които не могат да се използват за игри.

Повече технологични новини може да прочетете тук.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай