Неделя,

Meta спира програмата си за евтин WiFi в развиващите се страни

От: Катерина Митева -
142
Meta спира програмата си за евтин WiFi в развиващите се страни
A
A
A

Meta обяви, че спира своята програма Express Wi-Fi. Тя беше предназначена да осигури евтин интернет в развиващите се страни чрез партньорства с местни общности, мобилни оператори и бизнес.

Стартирана през 2016 г., тя не беше безплатна като неуспешната програма Free Basics на Facebook, собственост на Meta. Вместо това целта беше тя да е евтина, започвайки от около 15 цента за 100 MB или 5 щ. долара за 20 GB.

Компанията си партнира със сателитни компании, интернет доставчици и други на места като Индия, Южна Африка и Филипините. Това е важно, защото, както при Google, по-голямата част от скорошния растеж на технололгичния гигант идва от развиващите се страни, където хората влизат онлайн за първи път.

Наскоро The Wall Street Journal съобщи, че проблемите в безплатните интернет услуги на Meta създават нежелани такси за потребители в страни като Пакистан. Стана ясно също, че фирмата на Марк Зукърбърг е промотирала собственото си съдържание в своята услуга Discover за безплатни данни, в ущърб на други сайтове.

Ръководството на Meta обяви още, че докато спира Express Wi-Fi, се фокусира върху други проекти около достъпа до интернет. Те ще бъдат разкрити в бъдеще.

A тук ще намерите още технологични новини!


Всички новини от категория Технологии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията