Meta ще съкрати още 10 000 служители

Първата вълна ще започне тази седмица

Meta ще съкрати още 10 000 служители | StandartNews.com

Meta ще съкрати още 10 000 служители през следващите два месеца и  ще прекрати наемането на още 5000 отворени позиции, след като отмени проекти с нисък приоритет, обяви изпълнителният директор Марк Зукърбърг. Тези съкращения идват само четири месеца след като той уволни 11 000 служители, или 13 процента от компанията, миналия ноември .

Първата вълна от съкращения ще започне тази седмица и ще се отрази на организацията за набиране на персонал на Meta, последвана от втора вълна за технологични роли през април и трета, фокусирана върху бизнес роли в края на май. „Надявам се да направим тези организационни промени възможно най-скоро през годината, за да можем да преодолеем този период на несигурност и да се съсредоточим върху предстоящата критична работа“, написа Зукърбърг в бележка до служителите, която също беше публикувана на страницата му във Facebook .

Той нарече срива в ръста на приходите на Meta миналата година „смиряващ сигнал за събуждане“ и каза на служителите, че „трябва да се подготвим за възможността тази нова икономическа реалност да продължи много години“.

Зукърбърг каза, че Мета ще спира проекти с нисък приоритет в цялата компания и че е „подценил непреките разходи“ за тяхното управление. Въпреки че беше първият главен изпълнителен директор на Big Tech, който агресивно се насочи към дистанционна работа в началото на пандемията, сега той намекна, че младши инженери може да се наложи да идват в офиса три дни в седмицата. „Това изисква допълнително проучване, но нашата хипотеза е, че все още е по-лесно да изградим доверие лично и че тези взаимоотношения ни помагат да работим по-ефективно“, пише той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай