Meta иска служителите да бъдат три дни седмично в офиса

Компанията се отказва от стратегията си за дистанционна работа след пандемията

Meta иска служителите да бъдат три дни седмично в офиса | StandartNews.com

Meta, компанията майка на Facebook, Instagram и WhatsApp, промени политиката си за връщане в офиса и поиска от служителите, които не са били специално определени като дистанционни работници, да се върнат в офиса три дни в седмицата, считано от началото на септември. Тази актуализация на политиката дойде след няколко кръга масови съкращения в компанията , през което време изпълнителният директор Марк Зукърбърг похвали предимствата на работата в офиса.

Съгласно новата политика работниците, които са били наети специално в отдалечен капацитет, са помолени да не посещават офиса повече от четири дни в месеца, освен ако няма „ясни бизнес причини“ да бъдат там.

Meta е третата така наречена Big Tech компания, която наскоро обяви, че се отказва от стратегията си за дистанционна работа след пандемията. Миналата седмица и Zoom , и Amazon обявиха, че ще изискват работниците да се върнат в офиса съответно два и три дни в седмицата.

По-рано тази година Google беше подложена на критики , че изисква повечето от служителите си да работят от офиса три дни в седмицата и обяви, че присъствието ще бъде обвързано с прегледите на ефективността.

Въпреки че 69% от бизнес лидерите имат притеснения относно сътрудничеството и ангажираността и 54% от ръководителите на човешки ресурси вярват, че техните служители са по-малко свързани с техните организации, отколкото преди пандемията, изследователската и консултантска фирма Gartner установи, че служителите са 1,6 пъти по-склонни да работят по-добре когато техните екипи са разпръснати на различни места и часови зони.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай