Максимално 5G изживяване с план за данни и 5G лаптоп от Теленор

Това е първият телекомуникационен оператор в България, предлагащ преносим компютър с вграден 5G модем

Максимално 5G изживяване с план за данни и 5G лаптоп от Теленор | StandartNews.com
  • Операторът предлага Lenovo IdeaPad 5G в комбинация с плановете „Интернет Макс“

Теленор България предлага широка гама от 5G устройства. Сред тях от този месец е и лаптопът, работещ в мрежите от ново поколение, Lenovo IdeaPad 5G, който ще се продава в комбинация с план „Интернет Макс 37,88“ и двугодишен договор за 79,99 лв. на месец.

С Lenovo IdeaPad 5G 14Q8X05 Теленор България става първият телекомуникационен оператор в България, предлагащ преносим компютър с вграден 5G модем. Това прави излишно набавянето на допълнително подобно устройство, свързващо се чрез USB. Достатъчно е SIM картата на Telenor просто да бъде поставена в слота на самия лаптоп.

Моделът се отличава със своя стилен, първокласен дизайн, компактни размери и тегло. 14-инчовият Lenovo IdeaPad 5G разполага със здрава метална рамка, подчертаваща стила му със сребристия си цвят. Той има корпус с дебелина от 14,99 мм и тегло от едва 1,2 кг, заедно с батерията.

Екранът на модела, обграден от изключително тънки рамки, е с IPS матрица. Той работи във FHD резолюция и има съотношение на страните от 16:9. Дисплеят поддържа на 100% sRGB гамата и има яркост от 300 нита, което го извежда сред лидерите в ценовия си клас. Над екрана е разположена и 720р инфрачервена камера, гарантираща сигурността при използването му посредством Windows Hello, разпознавайки лицето на всеки потребител.

Лаптопът гарантира висока производителност и енергийна ефективност благодарение на процесора Snapdragon® 8cx. Той стои зад възможността за работа със светкавично бързи 5G скорости до 10 Gbps и водещите в индустрията Wi-Fi 6/6E скорости на свързване. Графичната обработка в IdeaPad 5G е поверена на Qualcomm Adreno™ 680 GPU. Конфигурацията дава възможност за поглъщащо видео и аудио изживяване при видеоконференции в приложения като Teams или Zoom и дори играенето на игри с до 120 кадъра в секунда при Full HD резолюция. Lenovo IdeaPad 5G работи с 8 GB LPDDR4X RAM и 512GB M.2 2280 SSD място за съхранение.

В мултимедийно отношение IdeaPad 5G идва още с HD Audio и два стерео говорителя с мощност от по 2W с Dolby® Audio™ сертификация. Освен слотът за Nano-SIM карта, преносимият компютър разполага още с два USB-C 3.2 Gen 1 порта, както и с един USB 3.2 Gen 1, така че потребителят да може спокойно да използва своята периферия или да включи към лаптопа до два допълнителни екрана.

IdeaPad 5G има 51Wh батерия, която позволява целодневно използване на компютъра с едно зареждане. Налице е и възможност за бързо зареждане, което може да осигури до 3 часа работа на машината с едва 15-минутно включване в контакт. Зарядното на компютъра е 45W USB-C и може да бъде използвано за зареждане и на смартфон.

Сред предимствата на преносимия компютър е още предварително инсталираната лицензирана операционна система  Windows 11 Home и лицензиран безплатен пакет Office Suite.

5G планът, с който се предлага лаптопът, осигурява възможност за използване на неограничено количество мегабайти на територията на България със скорости до 100 Mbps. Потребителите могат да избират и до две допълнителни дигитални услуги за периода на договора от 24 месеца, сред които HBO, „Капитал“, образователната платформа iZZI и други. Планът се предлага и с включена услуга „Онлайн защита“ за период от 12 месеца, която осигурява спокойствие при браузване онлайн.

Повече информация за всички налични устройства и актуални оферти можете да откриете на сайта на оператора.

За повече информация можете да ни следите в LinkedIn, Facebook, Instagram и на telenor.bg

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай