Колите на Tesla ще се свързват с новите сателити за клетъчно излъчване на Starlink

Ще се използва същата технология, която обяви в партньорство с T-Mobile

Колите на Tesla ще се свързват с новите сателити за клетъчно излъчване на Starlink | StandartNews.com

Илон Мъск съобщи, че предстоящото второ поколение интернет сателити Starlink включва клетъчни антени за връзки с телефони от T-Mobile в САЩ, а потенциално и други оператори.

След запитвания той написа, че връзките ще работят с електрическите автомобили на Tesla, които в момента се свързват към LTE мрежата на AT&T.

Той не навлезе в подробности за това как ще работи всичко или до колко собственици на данни могат да очакват достъп от връзките, когато са някъде извън обсега на наземни кули за мобилни телефони. Мъск каза по време на събитието, че сателитно-клетъчното покритие от Starlink ще бъде в състояние да осигури 2–4Mbps връзка, която се споделя от всички в зоната на покритие на сателита. Това вероятно няма да е достатъчно за някои функции за първокласно свързване, като поточно видео на живо от камерите на вашия автомобил . И все пак, връзка, която изобщо работи, „навсякъде, където имате изглед към небето“, е по-добра потенциално от никаква връзка.

През годините Tesla намали пакетите за свързаност, които идват стандартно с нейните електрически превозни средства. Автомобилите, закупени преди края на юни 2018 г., включват Premium Connectivity без допълнително заплащане, докато автомобилите, закупени преди 20 юли 2022 г., включват поне пакет Standard Connectivity с карти и навигация в автомобила. Тези връзки са налични за целия живот на превозното средство, „с изключение на преоборудвания или надстройки, необходими за всякакви функции или услуги, доставени отвън на превозното средство“. Добавянето на абонамент за Premium Connectivity към Tesla, който го няма, в момента струва $9,99 на месец или $99 годишно.

Новите или употребявани електрически автомобили, закупени от Tesla , „ще имат стандартна свързаност за остатъка от осем години от първия ден, в който вашето превозно средство е било доставено като ново от Tesla, или първия ден, в който е пуснат в експлоатация (например използвано за демонстрация или сервизен автомобил.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай