Клиенти на Starlink се оплакаха от лошо клиентско обслужване

Интернет услугата е изправена пред големи забавяния

Клиенти на Starlink се оплакаха от лошо клиентско обслужване | StandartNews.com

Група недоволни клиенти на Starlink изразиха разочарованието си от SpaceX - компанията, ръководена от Илон Мъск, която предлага услугата за спътников интернет. Те разказаха за опита си пред медията Insider.

Оплакванията им включват твърде дълго време за чакане за интернет, разочароващо преживяване при обслужването на клиенти и почти никакви актуализации от компанията за това кога Starlink ще бъде наличен в техния район.

Жителят на Калифорния Морган Пейс, който се е опита да поръча Starlink за 70-годишния си баща, заяви, че е платил депозит от 100 щ. долара, за да получи достъп до интернет след два месеца. В крайна сметка обаче той е чакал десет дълги месеца без нито една дума от SpaceX, преди да поиска възстановяване на дадената сума.

„Мисля, че Илон е много умен човек и му желая най-доброто, но обслужването на клиентите му за Starlink е под всякаква критика“, сподели Пейс пред Insider.

Има няколко причини, поради които услугата е изправена пред големи забавяния. На първо място в списъка, разбира се, е пандемията от Covid-19, която затруднява глобалната верига за доставки.

„Недостигът на силиций през последните шест месеца забави очаквания темп на производство и повлия на способността ни да изпълним много топоръчки на Starlink тази година“, написаха от компанията в имейл до клиенти през ноември, извинявайки се за ситуацията. Ситуацията изглежда не се е подобрила през последните няколко месеца, оставяйки безброй клиенти в неизвестност.

А тук ще намерите още технологични новини!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай