Четвъртък,

Хуауей награди отличници от Висшето училище по телекомуникации и пощи

От: Стандарт -
762
Хуауей награди отличници от Висшето училище по телекомуникации и пощи
A
A
A
  • На 10.09.2022 в аулата на Висшето Училище по Телекомуникации и Пощи (ВУТП) се проведе официалното откриване на новата академична 2022/2023 година.

Генералният мениджър на Хуауей Технолоджис България, Тери Ли, награди завършилите с отличие магистри и бакалаври в специалности „Информационни технологии“ и „Компютърно администриране на софтуерни решения“ , както новоприетите студенти с най-висок успех на приемния изпит за ВУТП.

„Младите хора са тези, които променят света. Живеем в епоха с огромни възможности, в която ИКТ технологията стимулира прехода от физически към цифров свят. Ние в Huawei вярваме, че не е важно откъде идват героите. Важното е къде се събират, защото талантът създава стойност, когато е обединен. А ВУТП е едно впечатляващо място за събиране на таланти. Тук герои са тези със знание“, каза Тери Ли.

На събитието присъства Президентът на Република България - Румен Радев, който приветства студенти и преподаватели по случай старта на новата 2022/2023 академична година. Държавният глава поздрави висшето училище за активната научно-изследователкса дейност, както и сътрудничеството му с българския бизнес и с водещи международни компании за развитието на нови, перспективни специалности, жизненоважни за прехода на държавата и обществото към цифровата икономика. „Това е бъдещето на българското висше образование и именно вие прокарвате този път“, заяви президентът Радев.

“Без значение коя образователна степен или специалност завършвате – професионален бакалавър, бакалавър или магистър, благодарение на връзката между образование и бизнес, благодарение на стажовете и практиките в реална бизнес и производствена среда, благодарение на менторите от тези над 50 партньорски фирми, които днес ще връчат дипломите на завършилите студенти и техните студентски книжки, вие имате най-сигурната атестация за успешно кариерно развитие. Професионални познания умения и компетенции.“, каза на студентите ректорът на ВУТП, проф. Миглена Темелкова.

За 141ви път Висшето училище по телекомуникации и пощи отваря врати за нови студенти, които да подготви за инженери в областта на комуникациите. Студенти, преподаватели, служители, представители на правителството и бизнес  партньори заедно поставиха началото на една ползотворна за всички учебна година.


Всички новини от категория Технологии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията