Хората прекарват една трета от времето будни, взирайки се в телефон

TikTok е най-тегленото приложение за 2021 г. в световен мащаб

Хората прекарват една трета от времето будни, взирайки се в телефон | StandartNews.com

Все повече хора отделят внимание на това колко време изкарват, взирайки се в мобилни си телефон. Притесненията за това на са малко  и интересът на редица потребители води до множество приложения за анализи. Едно от тях е на App Annie, което анализира „екранното“ време на потребителя.

Според проучване на компанията, която го създава, през 2021 година хората на 10-те най-активни пазара са прекарали средно по 4,8 часа в използването на различни приложения. На практика това представлява една трета от времето, в което човек е буден.

Бразилия и Индонезия са страните с най-продължително използване (с по 5,4 часа средно на ден), докато САЩ са на 10-то място с 4,2 часа на ден. Според официалните анализи това е  с един час повече, отколкото американците прекарват в гледане на телевизия. Обединеното кралство е на 12-о място в класацията с четири часа на ден, отделяни от потребителите за мобилния им телефон. Използването се е увеличило с 30 процента на всички пазари от 2019 година.

Проучването показва, че потребителите все по-често плащат за своите програми. Разходите, които правят те в магазините на iOS, Android и тези на трети страни, нарастват с 19 процента на годишна база.

По отношение на това в кои приложения хората са прекарвали най-много времето си, резултатите не са твърде изненадващи. Седем от всеки 10 минути на потребителите са използвани за социални, фото и видео програми.  TikTok е най-тегленото приложение за 2021 г. в световен мащаб.

A тук ще намерите още технологични новини!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай