Събота,

Как да изберете най-добрия смартфон за вашите нужди

От: Екип на Стандарт -
220
Как да изберете най-добрия смартфон за вашите нужди
A
A
A

Не можем да си представим ежедневието без да използваме смартфона си. На него разчитаме във всеки един момент да се свързваме с други хора, за достъп до интернет сайтове, социални мрежи, онлайн банкиране. Освен това смартфоните имат и доста други функции, като записване на бележки, ползване на аларма и дори да играем на онлайн казино игри. Просто е трудно да изброим всички възможности, които днешните смартфони ни предоставят. Всеки се притеснява да не му падне батерията, да не изпусне телефона си и да го счупи. Това ще бъде истинска трагедия. 

Не малко хора казват, че в смартфона им е съсредоточен целият им живот. Той е като част от нас, всички важни неща, които ни касаят са записани и запаметени някъде в нашия смартфон. Когато пътувате или чакате на опашка, какво виждате около себе си?  Хора, които проверяват непрекъснато телефона си за обаждания, новини, играят игри. Определено съвременният човек е зависим от тях във всеки един момент и това е неизбежно. Технологиите се развиват с изключителни темпове и смартфоните стават все по-усъвършенствани. Ние не можем да вървим назад, а трябва да сме в крак с новото. 

И тук се появява въпросът как да изберем правилния за нас смартфон? Някой хора правят обстоен преглед на всички предлагани смартфони. Четат информация в интернет за различни модели или импулсивно влизат в магазина и вземат първия им предложен такъв. На пазара има наистина впечатляващо разнообразие, което не прави избора на хората особено лесен. Всички модели си имат своите положителни и отрицателни страни. При избора преди всичко зависи какво точно търсите в един смартфон. За едни даден телефон може да е много харесван, за други да е разочарование.

Определено има няколко характеристики, на които трябва да обърнете внимание. На първо място трябва да започнете с това, колко пари може да отделите за закупуването на нов телефон. Ако не може да си позволите по-висок клас, моделите от нисък клас определено работят, но нямат толкова много възможности. Камерите им не са много добри, по-бавни са, резолюцията им не е толкова добра, батериите не са много издръжливи.

Средният клас телефони са значително по-добри и биха ви вършили много добра работа. Те притежават някои от характеристиките на телефоните от висок клас. Телефоните от висок клас от своя страна са наистина нещо забележително и абсолютно удоволствие да ги притежавате. За тях трябва да сте готови да отделите значителна сума, разбира се, ако имате постоянни доходи може да ги купите и на изплащане от представителите на мобилните оператори.

При избора много важен е размерът на екрана на смартфона. Това е така, защото той е непрекъснато в ръцете ви, важно е да приляга правилно на дланта ви, а не само да изглежда добре естетически. Също така клавиатурата е от голямо значение, налага се да пишем често и понякога е наложително да ползваме само едната си ръка, особено ако бързаме или носим нещо в другата си ръка. Най добре, когато влезете в магазин за техника, да поискате да разгледате модела, на който сте се спрели. Същото важи и ако искате да го закупите онлайн, първо го пробвайте. А ако все още се двоумите между няколко модела, което е често срещано, поискайте да тествате всички тях.

Други много важни компоненти са хардуерът и операционната система. Двете най-известни операционни системи са Android, iOS. И двете системи са изключително популярни и има хора, които се придържат към смартфони, които са само с тези операционни системи. Например Apple използват iOS и предлагат скъпи устройства от много висок клас - телефони, ipad, компютри, apple tv. Да притежаваш нов iPhone продължава да е синоним на престиж. 

Устройствата с Android са много харесвани от голяма част от потребителите, защото имат всичко, което Google може да предложи. Смартфоните на Samsung набират изключителна популярност и са много търсени. Ако решите да се прехвърлите от iOS на Android или обратно и искате да запазите информацията от телефона си не е невъзможно. Може да прочете в интернет как се осъществява това или да потърсите професионална помощ. 

Не е за подценяване и батерията на смартфона. Може да се каже, че това е големият недостатък на технологичните продукти като смартфони, таблети, лаптопи. Модерните телефони се нуждаят от много енергия, за да захранват по-големите дисплеи и мощните процесори. Това налага носене на зарядно винаги с вас или да изберете модел с батерия с по-голям капацитет.

От голямо значение за добрата работата на един телефон са и други технически параметри като RAM памет и процесор. Ако не сте много добре запознати с тези параметри може да се консултирате с познат или приятел, който разбира повече от тези неща. Естествено, че е по-добре да си купите смартфон с повече памет и по-бърз процесор, но все пак всичко зависи от това с какъв бюджет разполагате.

Добра опция е да се насочите към модел, който е водоустойчив, да издържа на удар при падане и да е прахоустойчив. Това е важно, особено ако имате малки деца или домашни любимци. Такива смартфони ще намерите сред представителите от по-високите класове. 

Смартфоните могат да бъдат лесни за използване от тези, които са свикнали с тях. По-голяма част от тях имат подобни операционни системи и дизайн. Но има и хора, за които това ще е нов, напълно непознат телефон. Определено ще отнеме време докато свикнете с него и започнете да го използвате в пълния му капацитет. С времето ще улесните работата си, като използвате бутони за бързо набиране, групиране на приложения, увеличаване или намаляване на шрифта, прилагане на гласови команди и други опции.

Ако това се оказва сериозен проблем за вас, винаги можете да си купите смартфон с по обикновен интерфейс и лесен за опериране. Има и хора, предимно представители на младото поколение, за които е важно да си купуват всеки последен модел на любимия смартфон. За да правят по-добри снимки, да общуват бързо в социалните мрежи. В действителност всеки купува телефон поради различни причини и нужди.

Както видяхте по-горе, при закупуването на смартфон трябва да обърнете внимание на много неща. Но най-вече той трябва да ви е удобен и покриващ всичките ви очаквания. Вече никой не може да си представи живота без телефон. Всяка година компаниите ни изненадват с нови и подобрени версии. Неописуемо е чувството, когато вземете новия си смартфон и започнете да го разучавате и в последствие използвате. Последните години  новите смартфони все повече ни впечатляват с качествата си. А може би това е само началото и дори не смеем да си представим как те ще изглеждат в близко бъдеще при това темпо на технически подем.

Тук може да прочетете повече технологични новини!


Всички новини от категория Технологии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com