Сряда,

Как да изберете най-добрия смартфон за вашите нужди

От: Екип на Стандарт -
Как да изберете най-добрия смартфон за вашите нужди
A
A
A

Не можем да си представим ежедневието без да използваме смартфона си. На него разчитаме във всеки един момент да се свързваме с други хора, за достъп до интернет сайтове, социални мрежи, онлайн банкиране. Освен това смартфоните имат и доста други функции, като записване на бележки, ползване на аларма и дори да играем на онлайн казино игри. Просто е трудно да изброим всички възможности, които днешните смартфони ни предоставят. Всеки се притеснява да не му падне батерията, да не изпусне телефона си и да го счупи. Това ще бъде истинска трагедия. 

Не малко хора казват, че в смартфона им е съсредоточен целият им живот. Той е като част от нас, всички важни неща, които ни касаят са записани и запаметени някъде в нашия смартфон. Когато пътувате или чакате на опашка, какво виждате около себе си?  Хора, които проверяват непрекъснато телефона си за обаждания, новини, играят игри. Определено съвременният човек е зависим от тях във всеки един момент и това е неизбежно. Технологиите се развиват с изключителни темпове и смартфоните стават все по-усъвършенствани. Ние не можем да вървим назад, а трябва да сме в крак с новото. 

И тук се появява въпросът как да изберем правилния за нас смартфон? Някой хора правят обстоен преглед на всички предлагани смартфони. Четат информация в интернет за различни модели или импулсивно влизат в магазина и вземат първия им предложен такъв. На пазара има наистина впечатляващо разнообразие, което не прави избора на хората особено лесен. Всички модели си имат своите положителни и отрицателни страни. При избора преди всичко зависи какво точно търсите в един смартфон. За едни даден телефон може да е много харесван, за други да е разочарование.

Определено има няколко характеристики, на които трябва да обърнете внимание. На първо място трябва да започнете с това, колко пари може да отделите за закупуването на нов телефон. Ако не може да си позволите по-висок клас, моделите от нисък клас определено работят, но нямат толкова много възможности. Камерите им не са много добри, по-бавни са, резолюцията им не е толкова добра, батериите не са много издръжливи.

Средният клас телефони са значително по-добри и биха ви вършили много добра работа. Те притежават някои от характеристиките на телефоните от висок клас. Телефоните от висок клас от своя страна са наистина нещо забележително и абсолютно удоволствие да ги притежавате. За тях трябва да сте готови да отделите значителна сума, разбира се, ако имате постоянни доходи може да ги купите и на изплащане от представителите на мобилните оператори.

При избора много важен е размерът на екрана на смартфона. Това е така, защото той е непрекъснато в ръцете ви, важно е да приляга правилно на дланта ви, а не само да изглежда добре естетически. Също така клавиатурата е от голямо значение, налага се да пишем често и понякога е наложително да ползваме само едната си ръка, особено ако бързаме или носим нещо в другата си ръка. Най добре, когато влезете в магазин за техника, да поискате да разгледате модела, на който сте се спрели. Същото важи и ако искате да го закупите онлайн, първо го пробвайте. А ако все още се двоумите между няколко модела, което е често срещано, поискайте да тествате всички тях.

Други много важни компоненти са хардуерът и операционната система. Двете най-известни операционни системи са Android, iOS. И двете системи са изключително популярни и има хора, които се придържат към смартфони, които са само с тези операционни системи. Например Apple използват iOS и предлагат скъпи устройства от много висок клас - телефони, ipad, компютри, apple tv. Да притежаваш нов iPhone продължава да е синоним на престиж. 

Устройствата с Android са много харесвани от голяма част от потребителите, защото имат всичко, което Google може да предложи. Смартфоните на Samsung набират изключителна популярност и са много търсени. Ако решите да се прехвърлите от iOS на Android или обратно и искате да запазите информацията от телефона си не е невъзможно. Може да прочете в интернет как се осъществява това или да потърсите професионална помощ. 

Не е за подценяване и батерията на смартфона. Може да се каже, че това е големият недостатък на технологичните продукти като смартфони, таблети, лаптопи. Модерните телефони се нуждаят от много енергия, за да захранват по-големите дисплеи и мощните процесори. Това налага носене на зарядно винаги с вас или да изберете модел с батерия с по-голям капацитет.

От голямо значение за добрата работата на един телефон са и други технически параметри като RAM памет и процесор. Ако не сте много добре запознати с тези параметри може да се консултирате с познат или приятел, който разбира повече от тези неща. Естествено, че е по-добре да си купите смартфон с повече памет и по-бърз процесор, но все пак всичко зависи от това с какъв бюджет разполагате.

Добра опция е да се насочите към модел, който е водоустойчив, да издържа на удар при падане и да е прахоустойчив. Това е важно, особено ако имате малки деца или домашни любимци. Такива смартфони ще намерите сред представителите от по-високите класове. 

Смартфоните могат да бъдат лесни за използване от тези, които са свикнали с тях. По-голяма част от тях имат подобни операционни системи и дизайн. Но има и хора, за които това ще е нов, напълно непознат телефон. Определено ще отнеме време докато свикнете с него и започнете да го използвате в пълния му капацитет. С времето ще улесните работата си, като използвате бутони за бързо набиране, групиране на приложения, увеличаване или намаляване на шрифта, прилагане на гласови команди и други опции.

Ако това се оказва сериозен проблем за вас, винаги можете да си купите смартфон с по обикновен интерфейс и лесен за опериране. Има и хора, предимно представители на младото поколение, за които е важно да си купуват всеки последен модел на любимия смартфон. За да правят по-добри снимки, да общуват бързо в социалните мрежи. В действителност всеки купува телефон поради различни причини и нужди.

Както видяхте по-горе, при закупуването на смартфон трябва да обърнете внимание на много неща. Но най-вече той трябва да ви е удобен и покриващ всичките ви очаквания. Вече никой не може да си представи живота без телефон. Всяка година компаниите ни изненадват с нови и подобрени версии. Неописуемо е чувството, когато вземете новия си смартфон и започнете да го разучавате и в последствие използвате. Последните години  новите смартфони все повече ни впечатляват с качествата си. А може би това е само началото и дори не смеем да си представим как те ще изглеждат в близко бъдеще при това темпо на технически подем.

Тук може да прочетете повече технологични новини!


Всички новини от категория Технологии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички