JAR Computers стартира своя Зелена програма и ще подарява дръвчета на клиентите

От тази възможност може да се възползва всеки клиент, който отбележи в отметка към поръчката съгласието си да получи фиданката

JAR Computers стартира своя Зелена програма и ще подарява дръвчета на клиентите | StandartNews.com

Българската компютърна компания JAR Computers стартира своя Зелена програма JAR Computers – green. От компанията ще предоставят безплатно многогодишно дръвче за засаждане като подарък към всички онлайн поръчки на стойност над 300 лева. От тази възможност може да се възползва всеки клиент, който отбележи в отметка към поръчката съгласието си да получи фиданката.

„В нашия екип възприемаме изменението на климата като изключително сериозен проблем и сме убедени, че всеки от нас може да допринесе за неговото решаване – на ниво държавно управление, частен бизнес и отделна личност. Затова искаме да провокираме нашите клиенти да участват по-активно в този процес. А в добавка засаждането на дръвче носи и лично удовлетворение, което трудно може да се сравни с нещо друго” – посочва Рашко Костов, управител на фирма JAR Computers.

От компанията подчертават също, че засаждането на дървета има множество положителни ефекти върху околната среда, включително подобряване качеството на въздуха, намаляване на ерозията, задържане на вода в почвата, регулиране на температурата и запазване на био-разнообразието. Зелените пространства помагат за намаляване на шума и стреса и могат да бъдат прекрасни места за отдих и релаксация, което създава по-приятна и здравословна среда за работа и живот.

Компютърната компания от години инвестира в системи за електронни документи без хартиено копие, както и в енергоефективни сертифицирани консуматори в офисите си. Тя налага в политиката си и разделното депониране на рециклируеми материали. Новата кампания за засаждане на дървета е поредната стъпка от дългосрочната политика на дружеството за развитие на ESG (екология, социални дейности и корпоративно управление).

JAR Computers е сред основните вносители на висококачествени ИТ продукти от водещи производители и се занимава с асемблиране на компютърни системи, разработка и продажба на приложен софтуер, предлага цялостни решения в областта на ИТ оборудването, изграждане на мрежова инфраструктура, комуникации, системи за видеонаблюдение; информационни системи, климатизация, сервиз и поддръжка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай