iPhone 11 Pro - мощен смартфон с три основни камери и вградено машинно обучение (Ревю)

iPhone 11 Pro е мощен смартфон със система от три основни камери, която позволява заснемането на красиви кадри, дори и при слабо осветление и през нощта. Въпреки, че не е нов, той продължава да е едно от най-добрите предложения на пазара

iPhone 11 Pro - мощен смартфон с три основни камери и вградено машинно обучение (Ревю) | StandartNews.com

iPhone 11 Pro е мощен смартфон със система от три основни камери, която позволява заснемането на красиви кадри, дори и при слабо осветление и през нощта. Въпреки, че не е нов, той продължава да е едно от най-добрите предложения на пазара. От технологичната компания Flip.bg, която прави качествените смартфони по-достъпни за всички, ни предоставиха възможност да тестваме модела и в следващите редове ще споделим впечатленията си от неговата система от камери, както и от останалите му възможности.

Дизайн и първи впечатления

Устройството идва окомплектовано в симпатична кутийка на Flip.bg, книжки с инструкции и с кабел за зареждане. Още при отварянето й прави впечатление характерният за модела заден капак от матово стъкло, отличаващ го от всички останали смартфони. Друг важен акцент е квадратното гнездо с трите основни камери на гърба, което е характерна за iPhone 11 Pro особеност и го различава от предходни модели на компанията.

Външен вид и дисплей

iPhone 11 Pro притежава 5.8-инчов OLED дисплей с резолюция 1125×2436 px и гъстота на пикселите 458 ppi. Максималната му яркост достига 800 нита, което осигурява добра видимост дори и при пряка слънчева светлина.

Външният вид на iPhone 11 Pro не изглежда по-различно от предходния модел (с изключение на споменатото квадратно гнездо с камери). Той е компактен и лесен за използване с една ръка. А задният капак с матово стъклено покритие прави смартфона по-малко хлъзгав и допринася за оставянето на по-малко отпечатъци от пръсти.

Камери

Флагманът притежава задна камера с три обектива, при която всеки един от трите сензора е с резолюция 12 MP. Както успяхме да се уверим от първа ръка, заедно те могат да правят както висококачествени стандартни, така и ултра широки снимки.

За разлика от базовия модел iPhone 11, тук е добавен нощен режим, допринасящ за правенето на отлични и детайлни снимки при ниска осветеност през нощта. Той се активира автоматично при слаба светлина.

Предната 12-мегапикселова камера на  iPhone 11 Pro може да записва 4К видео със slo-mo ефект, позволяващ създаването на дълбоки и интересни кадри от предварително заснети няколко секундни видеоклипове. Нашите тестове показаха, че с нея могат да се правят чудесни селфита, включително и на размазан фон.

Друга голяма промяна е кинематографична стабилизация, която поддържа видеото гладко и без смущения. В допълнение, другата нова функция - Audio Zoom - ĸapa глacoвeтe дa звучат яcнo и бeз дeфeĸти.

Най-бързият процесор при смартфоните

Моделът притежава процесор A13 Bionic, който е правен по поръчка на Apple и е най-бързият при смартфоните за момента. Както успяхме да се уверим сами, благодарение на него редактирането и експортирането на видео е значително по-бързо в сравнение с предходните модели.

Памет и батерия

11 Pro разполага с оперативна памет от 4GB, която е напълно достатъчна за гладкото ползване на iOS. Капацитетът на батерията - 3 046 mAh - осигурява на смартфона един ден интензивна работа и цели два дни - при по-умерено ползване. Допълнително улеснение е зарядното за бързо зареждане, включено в комплекта, което възстановява 50% от мощността на батерията в рамките само на половин час.

Други екстри

Сензорът за пръстови отпечатъци при iPhone 11 Pro е заменен с триизмерно лицево разпознаване, което работи отлично. Устройството предлага и тъмен фон, който не само пести батерията, а и напряга по-малко очите и изглежда по-стилен.

В заключение

можем да потвърдим, че iPhone 11 Pro прави наистина удивителни видеа, с реалистични детайли и плавни движения. В това отношение той може да бъде конкуренция дори на много по-нови модели смартфони. Моделът разполага също и с мощни инструменти за редакция на изображения, както и с вградено машинно обучение, което автоматично коригира детайли както в обектите, така и във фона на снимките и видеата.

Телефонът е предоставен от Flip.bg – технологичния стартъп, който дойде на българския пазар през лятото на миналата година с цел да подкрепя дигиталните ентусиасти с устойчиви предложения и да покаже, че обновеният по най-високи стандарти телефон е също толкова добър, колкото и чисто нов. Flip предлага отлично потребителско изживяване, високо качество, прозрачност и сигурност за купувачи и продавачи на смартфони, спестявайки им време и пари. Умният начин за покупка и продажба на телефони онлайн, във Flip потребителите могат да намерят проверени употребявани телефони с 24-месечна гаранция и до 40% по-ниски от пазарните цени на нови устройства. Освен разнообразие, сигурност и добри цени, Flip осигурява на българските си потребители безплатна доставка в рамките на един-два дни и възможност за безплатно връщане в 30-дневен период.

Теодор Филош, директор „Развитие на нови пазари“ на Flip, споделя повече за удобството и предимствата, които компанията предоставя на потребителите.

Доста хора пазят старите си мобилни устройства, било за „всеки случай”, евентуално да ги подарят на някого или защото не знаят какво да правят с тях – какво им предлага Flip?

Накратко – да ги превърнат от вещи, залежаващи в някое чекмедже, в реален актив. С удобството, прозрачността и функционалността на целия процес даваме устойчиви предложения на дигиталните ентусиасти и се стараем да мотивираме хората да създадат навици за продажба и покупка на употребявани устройства, без да правят компромис с качеството, времето си или цената. Важен елемент е и грижата за природата, тъй като по този начин се намаляват емисиите на CO2, създадени от производството на нови устройства.

Как гарантирате качеството на ремаркетираните телефони?

Всички предлагани устройства преминават през строг технически процес на проверка на хардуер и софтуер, ремонт и почистване, с над 30 контролни теста. Те пристигат при клиентите с нови кабели за зареждане и в специално проектирани кутии, създадени, за да пресъздадат добре познатото изживяване на разопаковане при покупката на нов продукт.

Кои са най-търсените брандове?

Над 60% от телефоните, продавани чрез Flip.bg, са модели на iPhone. Клиентите могат да намерят и андроид устройства на топ брандове като Samsung, Huawei, Xiaomi. В проучване, което проведохме заедно с iZidata по отношение на удовлетвореността на клиентите, компанията регистрира среден резултат от 95% по 5 показателя като разнообразие на портфолиото, техническо състояние и естетика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай