Понеделник,

Intel преустановява цялата си дейност в Русия

От: Кристиан Антонов -
229
Intel преустановява цялата си дейност в Русия
A
A
A

Представители на Intel обявиха временно спиране на всички бизнес дейности на корпорацията в Русия. Като се има предвид, че те спряха доставката на продуктите си още през март, мнозина се запитаха: какво означава "преустановена дейност"?

Руски журналисти разясняват, че в страната има отделни офиси на Intel, както и отдели за научноизследователска и развойна дейност, които се занимават с иновации в областта на софтуера.

Говорейки за "преустановяване на бизнес операциите", Intel има предвид конкретно работата в областта на маркетинга и гореспоменатата научноизследователска и развойна дейност между основната и дъщерната руска компания, което означава, че това вероятно няма да се отрази на наличността на продуктите. Поне за няколко месеца

Освен това представител на компанията заяви пред журнализтите, че руските търговци на дребно "по някакъв начин успяват" да получат продуктите на компанията в по-големи количества, отколкото преди санкциите, вероятно чрез паралелен внос от други страни, които не са наложили санкции на Русия.

Повече технологични новини може на намерите в рубрика Технологии.


Всички новини от категория Технологии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията