Intel преустановява цялата си дейност в Русия

Компанията спря да продава процесори още през март

Intel преустановява цялата си дейност в Русия | StandartNews.com

Представители на Intel обявиха временно спиране на всички бизнес дейности на корпорацията в Русия. Като се има предвид, че те спряха доставката на продуктите си още през март, мнозина се запитаха: какво означава "преустановена дейност"?

Руски журналисти разясняват, че в страната има отделни офиси на Intel, както и отдели за научноизследователска и развойна дейност, които се занимават с иновации в областта на софтуера.

Говорейки за "преустановяване на бизнес операциите", Intel има предвид конкретно работата в областта на маркетинга и гореспоменатата научноизследователска и развойна дейност между основната и дъщерната руска компания, което означава, че това вероятно няма да се отрази на наличността на продуктите. Поне за няколко месеца

Освен това представител на компанията заяви пред журнализтите, че руските търговци на дребно "по някакъв начин успяват" да получат продуктите на компанията в по-големи количества, отколкото преди санкциите, вероятно чрез паралелен внос от други страни, които не са наложили санкции на Русия.

Повече технологични новини може на намерите в рубрика Технологии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай