Instagram въвежда автоматични надписи на клиповете

Конкуренцията с Tik Tok става все по - силна

Instagram въвежда автоматични надписи на клиповете | StandartNews.com

Ожесточената конкуренция между Instagram и TikTok дава повече плодове. Социалната мрежа отговаря на своя съперник, като въвежда автоматични надписи (които TikTok има от миналия април ) към видеоклиповете във фийда. Те ще бъдат активирани по подразбиране и за създателите. Автоматично генерираните надписи първоначално ще бъдат налични на „избрани“ езици, но Instagram се надява да ги разшири до повече.

Изкуственият интелект, който стои зад надписите няма да бъде безупречен. Instagram обаче очаква качеството да "продължи да се подобрява.

Добавката би трябвало да подобри достъпността за хора с увреден слух, които ще имат повече избор за видео с думи. Продуцентите няма да се налага сами да добавят надписи. Въпреки това, Instagram отбеляза, че това трябва да помогне на хората, които просто предпочитат да гледат видео с изключен звук.

В това отношение се смята, че автоматичните надписи може да променят навиците на потребителите в Instagram -  по-вероятно да гледате видеоклип веднага, вместо да превъртат  или да го запазят за по-късно. Това е добра новина за статистиката за гледане на Instagram, разбира се, но също така може да помогне на амбициозните звезди на социалните медии да изградят своята аудитория.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай