Индия е на път да забрани използването на криптовалути

Правителството подготвя законопроект, включващ ограничения за зследващара сесия на парламента

Индия е на път да забрани използването на криптовалути | StandartNews.com

Тази година Китай стана една от първите държави в света, забранили използването на модерните криптовалути. Властите първоначално ограничиха добива, след това търговията, а в крайна сметка дори притежанието на виртуалните капитали започна да се преследва от закона.

По този път изглежда върви и Индия. Там правителството обяви, че ще внесе законопроект, с който се ограничава притежанието и търговията на повечето съществуващи круптовалути. Все още има много неясноти около съдържанието на проектозакона.

Документът ще бъде обсъждан по време на зимната сесия на парламента. Според медии в Индия, причината за внасянето му е създаването на цифрова валута от централната банка на страната, която се очаква да стартира през следващата година.

В резултат на новината, стойността на биткойна се понижи на индийските криптоборси с цели 13 процента. Други популярни валути като Шиба Ину, Доджкойн и Вазирикс поевтиняха с 15процента. За сега движението се ограничава само до индийските платформи за търговия.

Според репортаж на индийската телевизия, е възможно крипто търговията и да продължи съгласно предложения законопроект. Достатъчно ще е потребителите да купуват от крипто борси, които отговарят на определени изисквания.

Темата за криптовалутите е много актуална в Индия. Централната банка вече веднъж забрани използването им през 2020 година. Няколко месеца след това обаче Върховният съд отмени забраната.

Повече новини от света на технологиите има в рубрика Технологии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай