Илон Мъск с трето писмо до Twitter. За какво се бори?

Делото трябва да започне на 17 октомври

Илон Мъск с трето писмо до Twitter. За какво се бори? | StandartNews.com

Илон Мъск изпрати трето писмо до Twitter, опитвайки се да прекрати придобиването на компанията за 44 милиарда долара. Юридическият екип на Мъск цитира многомилионното обезщетение на Twitter на бившия шеф по сигурността и разобличител Пейтър Затко като нарушение на споразумението за сливане и причина за прекратяване на сделката.

Twitter отговори на Musk and Co като казва, че подобно на предполагаемите известия за прекратяване от 8 юли 2022 г. и от 29 август 2022 г., това от 9 септември 2022 г., е невалидно и неправомерно съгласно Споразумението. „Twitter не е нарушил нито едно от своите декларации или задължения по Споразумението“, пише в отговора на социалната мрежа.

Миналия месец Затко влезе в заглавията, като обвини Twitter , че подвежда инвеститорите относно броя на ботовете в услугата, че не успява да изтрие данните на потребителите и има лоши практики за сигурност, наред с други неща. Мъск скочи срещу обвиненията, като ги цитира във второто си писмо за прекратяване и призове Затко да свидетелства в съдебния процес. 

Илон Мъск изпрати първото си писмо за прекратяване на сделката през юли, заявявайки, че Twitter го е подвел за броя на ботовете на своята платформа и че компанията няма да му даде достъп до информацията, от която се нуждае, за да вземе собствени решения.

В четвъртък Wall Street Journal съобщи , че Twitter се е съгласил да плати на Затко приблизително 7 милиона долара, преди той да напусне компанията, във връзка със загубено обезщетение, след като той и компанията са преговаряли за заплащане в продължение на месеци. Адвокатите на Мъск цитират това като още една причина, поради която сделката за закупуване на компанията за социални медии не трябва да се осъществи. Споразумението за покупка забранява на Twitter да предоставя каквито и да е необичайни плащания при прекратяване.

Дали Мъск наистина има право да прекрати сделката е въпрос за съда в Делауеър, след като Twitter осъди Мъск през юли за опит да се откаже от сделката . Канцлерът Катлийн Маккормик вече постанови , че на Мъск ще бъде позволено да използва твърденията на Затко в подкрепа на своя случай и че ще има „ограничено“ разкриване на документи, свързани с доклада на подателя на сигнали. През август Мъск подаде второто уведомление за прекратяване, цитирайки оригиналните доклади.

Делото трябва да започне на 17 октомври.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай