Илон Мъск отхвърли обвиненията, че е бързал да съкрати персонала на Twitter, за да спести

Вчера New York Times съобщи, че Елон Мъск възнамерява да ускори уволнението на някои служители, за да не им изплати част от компенсационния пакет, който е деноминиран в акции на социалната мрежа.

Илон Мъск отхвърли обвиненията, че е бързал да съкрати персонала на Twitter, за да спести | StandartNews.com

Вчера New York Times съобщи, че Илон Мъск възнамерява да ускори уволнението на някои служители, за да не им изплати част от компенсационния пакет, който е деноминиран в акции на социалната мрежа. Служителите на Twitter трябва да получат своите акции и опции на първи ноември. Милиардерът трябваше да се оправдае, че няма такива намерения.

Мъск, въпреки че пое Twitter след закупуването на компанията, отказва да се идентифицира като главен изпълнителен директор, а се смята, че предшественикът му Параг Агравал и още четирима изпълнителни директори са били уволнени още в първия ден след приключването на сделката миналата седмица. Причината за прибързаното уволнение може да е несъответствие между твърденията на Илон Мъск за броя на съмнителните акаунти в аудиторията на Twitter и данните, предоставени от бившето ръководство на компанията по време на подготовката на сделката.

Милиардерът трябваше да заяви, че публикуваната от The New York Times информация за желанието на новия собственик на Twitter да спести пари от плащанията към съкратения персонал, като уволни служителите преди първи ноември, не е вярна. Не беше уточнено дали петимата съкратени ръководители на Twitter ще могат да поискат обезщетение под формата на акции на компанията. Съответните възнаграждения на висшите ръководители могат да достигнат значителни стойности в стойностно изражение. Експерти от трети страни обясняват, че уволнените ръководители могат да бъдат лишени от такова обезщетение само ако се докаже, че те са нарушили грубо политиката на компанията или закона.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай