Илон Мъск иска отново да купи Twitter

Съдебният процес е насрочен за средата на октомври

Илон Мъск иска отново да купи Twitter | StandartNews.com

Илон Мъск е предложил на Twitter да поднови първоначалната сделка за закупуване на социалната мрежа. Източници, запознати със ситуацията, заявиха това пред Bloomberg. На фона на тази новина цената на акциите на Twitter скочи с 18% наведнъж.

Припомняме, че през април 2022 г. Мъск обяви плановете си да закупи мажоритарен дял в Twitter за 44 млрд. долара (54,2 долара на акция). По-късно около социалната мрежа избухна скандал заради фалшиви акаунти в платформата. Бизнесменът твърди, че не му е била предоставена информация за ботовете и фалшивите акаунти, след което поиска сделката да бъде прекратена. В отговор Twitter подаде съдебен иск, за да принуди Мъск да завърши сделката при първоначалните условия.

Съдебният процес е насрочен за средата на октомври. Според източник на Bloomberg адвокатите на бизнесмена са възприели развитието на ситуацията като негативно. Твърди се, че съдия Катлийн Сейнт Джей Маккормик няколко пъти е заставала на страната на Twitter в досъдебни спорове. Поради това юристите не са сигурни дали условията, необходими за прекратяване на сделката, са достатъчно обосновани.

"Получихме писмо от представителите на Мъск. Възнамеряваме да приключим сделката на цена от 54,20 долара на акция", заяви Шон Еджет, главен юридически съветник на Twitter, в имейл до служителите.

След подновяването на търговията акциите поскъпнаха още повече, като дневният им ръст вече е 22%.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай