Мъск се върна на върха. Големият удар

Това сочи класация на Bloomberg

Мъск се върна на върха. Големият удар | StandartNews.com

Главният изпълнителен директор на Tesla беше изместен от първото място от Бернар Арно, главен изпълнителен директор на френската луксозна марка LVMH (LVMHF), през декември миналата година, което направи Мъск номер 2 в списъка за повече от два месеца. В понеделник обаче Bloomberg съобщи, че покачването на акциите на Tesla е издигнало Мъск обратно на върха на неговия индекс на милиардерите в реално време.

Нетното състояние на Мъск е около 187,1 милиарда долара към понеделник след затварянето на пазарите, надминавайки състоянието на Арно от 185,3 милиарда долара.

Докато акциите на Tesla (TSLA) се понижиха рязко миналата година на фона на проблемното придобиване на Twitter от Мъск и по-широкия спад на пазара в технологиите, акциите на производителя на електрически превозни средства скочиха през 2023 г.

Мъск може да държи текущата титла на най-богатия човек в света, но също така държи рекорд за най-голямото състояние, загубено някога в ​​​​историята. В края на миналата година Мъск стана първият човек, който някога е загубил богатство от 200 милиарда долара – след като нетното му състояние спадна от около 340 милиарда долара през ноември 2021 г. до 137 милиарда долара през декември 2022 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай