И LG пусна огънат фаблет

И LG пусна огънат фаблет | StandartNews.com

Чаканото от няколко седмици събитие се случи - компания LG Electronics показа първото си мобилно устройство с извит екран. Така хибридът между смартфон и компактен таблет (т.н. фаблет) LG G Flex стана вторият смартфон с огънат дисплей на пазара след представения в началото на месеца Samsung Galaxy Round.

Новият конкурент на зараждащия се пазар на "огънатите" устройства е снабден с базиран на органични светодиоди (OLED) сензорен екран с диагонал 6 инча и резолюция 720х1280 пиксела (формат 720р), уточнява pcworld. Идеята на извития дисплей е да се усилва "обемното" и реалистично впечатление при игра или гледане на видео в пейзажна ориентация. Друга интересна особеност на LG G Flex e "самовъзстановяващото" се покритие на задния панел на корпуса, което за минути заличава драскотините върху него (засега не е ясно как точно става това).

Хардуерната конфигурация на фаблета е базирана на 4-ядрен процесор Qualcomm Snapdragon 800 с тактова честота 2,26 GHz и включва също 2 GB RAM, флаш пространство за съхранение в размер на 32 GB, слот за microSD-карти, Wi-Fi (802,11 a/b/g/n/ac) и Bluetooth 4,0 модули за безжична връзка, както и NFC чип. Поддържат се LTE мрежи от четвърто поколение, HSPA+ и GSM. Има и две камери, като основната е с 13-мегапикселов сензор, а фронталната - с 2,1. LG G Flex има размери 160,5x81,6x7,9-8,7 мм и тежи 177 г. За захранването се грижи незаменяема батерия с капацитет 3500 mAh, а за управлението на хардуера - ОС Android 4.2.2 Jelly Bean.

Очаква се огънатият апарат на LG да излезе на пазара в Южна Корея през ноември. Засега не се съобщава кога и на каква цена G Flex ще дебютира и в другите страни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай