Google случайно раздаде от 10 до 1000 долара на потребителите на Google Pay

Компанията няма да искат клиентите ѝ да ги връщат

Google случайно раздаде от 10 до 1000 долара на потребителите на Google Pay | StandartNews.com

Стана известно, че Google по погрешка е кредитирала някои потребители на платежната услуга Google Pay със суми от 10 до 1000 долара. Всъщност се оказа, че парите са били предназначени за служителите на компанията, които са участвали в програмата за тестване на системата за парични преводи.

Всеки превод е бил придружен от съобщение, че потребителят е получил парите за тестване на функции и актуализации на платежната система. Това означава, че парите са били предназначени за служителите на Google или на фирмите-изпълнители, участвали в тестването, но по някаква причина са били изпратени на обикновените потребители на услугата Google Pay.

По-късно ИТ гигантът изпрати известие до потребителите, в което съобщава за "грешка, довела до непреднамерено кредитиране на сметката". След това Google започна да изтегля плащанията. Отбелязва се, че ако компанията не е в състояние да отпише средствата от някои сметки по някаква причина, те ще останат при потребителите. Това вероятно се отнася за тези, които вече са похарчили кредитираните средства или са ги прехвърлили в друга сметка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай