Неделя,

Google ще обяви първия си умен часовник Pixel през март

От: Кристиан Антонов -
259
Google ще обяви първия си умен часовник Pixel през март
A
A
A

Въпреки че все още няма нищо официално, най-вероятно тази пролет Google най-сетне ще обяви своя първи умен часовник Pixel Watch. Редица източници сочат, че устройството ще е на пазара на 26 май тази година. Мястото на премиерата обаче почти сигурно ще е конференцията за разработчици на компанията I/O 2022, която по план ще се проведе по-рано.

Въпреки множеството новини за разработката на първия часовник на Google, за Pixel Watch информацията все още е оскъдна. До момента Google се представя в множество категории със свои Pixel продукти. Най-популярни са смартфоните, но вече има лаптопи Chromebook, таблети и дори слушалки. Съвсем логично е да видим и часовник, още повече че компанията има специална операционна система  за такива носими устройства.

Информацията за новото устройство на компанията за сега идва от т.нар. „лийкъри“. Те обаче вече няколко пъти се провалят в прогнозите си. Часовникът не бе обявен заедно с Google Pixel 3 и Pixel 3 XL през 2018 г., нито заедно с Pixel 4 на 15 октомври 2019 г., каквито бяха прогнозите, на източници, които обикновено не бъркат в прогнозите си.

Всички специалисти обаче са убедени, че такъв модел е в процес на разработка. Възможно е Pixel Watch да е бил задържан заради придобиването на Fitbit от Google. Сделката вероятно ще доведе до използването на умения и патенти за часовника от популярната компания, създаваща основно носими технологии.  Тя обаче бе финализирана едва през януари 2021 година.

A тук ще намерите още технологични новини!


Всички новини от категория Технологии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията