Google ще може да премахне лични данни от резултатите от търсенето

В момента всеки може да попълни онлайн формуляр, за да изпрати заявка за премахване

Google ще може да премахне лични данни от резултатите от търсенето | StandartNews.com

Google накоро въведе нови политики и инструменти, които позволяват на потребителите бързо и лесно да изискват премахването на лични данни – като телефонен номер, имейл адрес или дори физически адрес – от резултатите от търсенето. Преди това потребителите трябваше да покажат доказателства за потенциална вреда, като например кражба на самоличност, за да накарат Google да премахне личната им информация от резултатите от търсенето, отбелязва компанията в публикация в блога през април .

Сега всеки може премахне цялата информация само с едно натискане на бутон.

Но не за всяко искане е гарантирано одобрение. Компанията може да не премахне лични данни от резултатите от търсенето, ако информацията, например, се появява в подходяща новинарска статия – или ако е включена на правителствен уебсайт или друг важен източник, според Google.

В момента всеки може да попълни онлайн формуляр, за да изпрати заявка за премахване. В сряда компанията обяви нов предстоящ инструмент, при който потребителите, които намерят личната си информация в резултатите от търсенето, ще могат да поискат премахването на тези данни само с няколко щраквания. Компанията заяви, че инструментът ще бъде наличен ”през ​​следващите месеци”.

Решенията ще се вземат чрез комбинация от алгоритмични инструменти и човешки мониторинг на заявките.

Разбира се, тези нови правила и инструменти се отнасят само до личната информация, която се показва в резултатите от търсенето с Google. Google не може да премахне изцяло личните данни от интернет и компанията препоръчва да се свържете директно с уебсайтове, хостващи вашата информация, за да поискате премахването й от тези сайтове.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай