Google и Meta дават най-големите заплати сред технологичните гиганти

анните се основават на анонимни проучвания сред потребителите на Blind от януари 2022 г. до август 2023 г.

Google и Meta дават най-големите заплати сред технологичните гиганти | StandartNews.com

Според последните данни от Blind, анонимен форум за работещи в сферата на технологиите, Google и Meta са склонни да плащат на своите инженери и програмисти повече, отколкото получават колегите им в други големи технологични компании като Apple, Amazon или Microsoft. Данните се основават на анонимни проучвания сред потребителите на Blind от януари 2022 г. до август 2023 г.

Докато публичните компании са задължени да докладват средното годишно възнаграждение на всички свои служители в сравнение с това, което печелят техните главни изпълнителни директори, този вид данни за заплатите на определени нива специалисти са строго охранявани и стават известни само на търсещите работа. Blind е анонимна платформа, но за да се повиши релевантността и точността на данните, тя изисква от участниците да потвърдят местоработата си, като използват служебен имейл.

Blind посочва няколко по-общи констатации въз основа на събраната анонимна информация:

  •     Apple и Microsoft плащат средно най-малко на инженерите на начално ниво, въпреки че заплащането на висшите специалисти е сравнимо с това на другите големи технологични компании;
  •     Amazon може да изисква повече време, за да се издигнеш по служебната стълбица в сравнение с конкурентите си, но има най-широк диапазон от заплати за инженери;
  •     Инженерите на Meta изглежда напредват най-бързо и получават едни от най-високите заплати;
  •     Microsoft има най-голям брой нива за софтуерни инженери, което дава на компанията по-голяма гъвкавост при повишаването на служителите. Въпреки това средната им заплата е по-ниска от тази на колегите им в конкурентните компании.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай