Google добавя нови функции към своя чатбот Bard

Включително да дава аудио отговори

Google добавя нови функции към своя чатбот Bard | StandartNews.com

Google добавя нови функции към своя чатбот Bard, опитвайки се да бъде едни гърди напред пред бързо подобряващата се конкуренция от Microsoft, OpenAI , Anthropic и други в нажеженото до бяло генеративно AI пространство.

Гигантът за търсене дебютира пред обществеността със своя конкурент ChatGPT през март, като започна с тестове в САЩ и Обединеното кралство и оттогава компанията обяви няколко нови актуализации. Сега обаче пуска и нови: 

Анализ на изображения: Потребителите ще могат да качват изображение и да поискат от Bard информация за изображение или да го помолят да направи надпис въз основа на изображението, се казва в публикацията в блога на компанията. Функцията е достъпна само на английски език.

Различни стилове на отговори: Компанията казва, че потребителите на Bard вече могат да променят тона и стила на отговорите на Bard до пет различни опции: прости, дълги, кратки, професионални или непринудени. Компанията дава пример с искане на Bard да ви помогне да напишете списък на пазара за ретро кресло и след това да съкратите отговора. Тази функция е активна на английски и скоро ще се разшири до нови езици, се казва в него.

Слушайте отговорите: Потребителите могат да използват аудио, за да слушат отговорите на Bard, което според компанията е полезно за потребители, които искат да чуят правилното произношение на дума или да слушат стихотворение или сценарий. Тази функция работи на над 40 езика, посочват от компанията.

Още езици и региони: Компанията каза, че хората могат да използват Bard на над 40 езика, включително арабски, китайски, немски, хинди и испански. Вече е наличен и в Европа, което според съобщенията е било забавено поради изразена загриженост за поверителността на Ирландската комисия за защита на данните. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай