Google Chat ще показва банери, предупреждаващи за потенциални атаки за фишинг

Предупрежденията са за предполагаеми злонамерени файлове в няколко приложения на Google Workspace

Google Chat ще показва банери, предупреждаващи за потенциални атаки за фишинг | StandartNews.com

Google Chat замени Hangouts и вече ще показва банери, предупреждаващи за потенциални атаки за фишинг и злонамерен софтуер, идващи от лични акаунти. Тази настройка за Google Chat е най-новото разширение на опитите на Google да предотврати фишинг.

Google обсъжда няколко мерки за сигурност, които е приложил, за да подобри безопасността на потребителите, включително предупреждения срещу потенциални проблеми със сигурността и препоръки за отстраняването им. Google също така предложи други планове за мерки за сигурност, като разширена проверка в две стъпки, персонализиране на рекламите и повече сигурност на данните.

Новите предупредителни банери на Google за първи път се появиха в Gmail в акаунти на Workspace, за да посочат опити за примамване на някого с връзка, която може да се използва за злонамерен софтуер, фишинг или откуп. В края на април Google разшири банерите до Google Docs, предупреждавайки потребителите за предполагаеми злонамерени файлове в няколко приложения на Google Workspace (документи, таблици, презентации), независимо откъде са отворили връзката.

Тази нова функция се въвежда през следващите няколко седмици и ще бъде достъпна както за лични акаунти в Google, така и за всички клиенти на Google Workspace.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай