Fisker предаде първия електрически кросоувър в света на клиент в Дания

Кросоувърите Ocean One Launch Edition ще бъдат произведени в 5000 бройки

Fisker предаде първия електрически кросоувър в света на клиент в Дания | StandartNews.com

На фона на лошата съдба на някои стартиращи компании за електрически автомобили, настъпващите конкуренти трябваше постоянно да доказват своята жизнеспособност. Наскоро Fisker предаде първия си дебютен сериен кросоувър Ocean One на клиент в открит дилърски център в Копенхаген.

Значението на събитието беше подчертано от участието в церемонията по предаването на ключовете на клиента на ръководителя на компанията Хенрик Фискер. Договорното производство на кросоувъра Ocean, разработен от Fisker, се извършва в Австрия от Magna Steyr и ето защо европейските клиенти имат възможност първи да получат серийни електромобили, поне по силата на географската близост. Миналия месец кросоувърът Ocean беше сертифициран за работа в Европа, което позволи на Fisker да започне да доставя автомобилите от дебютната партида на цена от 68 999 щ. долара всеки. Спазването на обещаните срокове също е важен фактор за повишаване на доверието на клиентите в младата марка.

Кросоувърите Ocean One Launch Edition ще бъдат произведени в 5000 бройки, като целият производствен план трябва да бъде завършен до края на септември. През същия месец ще започнат и доставките на автомобили във варианта Ocean Extreme. В допълнение към двата комплекта, изброени по-горе, марката има в гамата си по-достъпните Ocean Ultra (49 999 USD) и Ocean Sport (37 499 USD).

През ноември ръководството на Fisker заяви, че компанията е събрала 63 000 предварителни поръчки за електрическите кросоувъри Ocean. Американският стартъп е избрал модел на договорно производство на електромобили и докато кросоувърът Ocean се произвежда от Magna, производството на по-достъпния PEAR ще бъде възложено на тайванската компания Foxconn, която се е установила в Охайо в бившия завод на Lordstown Motors. Очаква се Magna Steyr да произведе най-малко 42 400 електромобила Fisker Ocean през тази година. Производителят изтъква способността на кросоувъра да изминава до 707 км по цикъла WLTP, нещо, с което малко електромобили в този ценови диапазон могат да се похвалят на европейския пазар.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай