Facebook Messenger ще информира, ако някой снима разговора

Груповите разговори в платформата вече ще са криптирани „от край до край“

Facebook Messenger ще информира, ако някой снима разговора | StandartNews.com

Идеята на функции като „изчезващите съобщения“ на Snapchat и режима за изчезване във Facebook Messenger е, че написаното и изпратеното не трябва да оставят доказателства, че чатът изобщо се е състоял. Какво обаче пречи някой да направи снимка и да го запази за по-късно?

Въпреки че може да не сме в състояние да предотвратим правенето на скрийншоти, следващото възможно е поне да разберем, че някой е снимал разговора. За всички, използващи тези функции на Facebook Messenger, е ценна информацията, че с последната актуализация на приложението нещата се променят. Ако изчезващо съобщение е било снимано на екрана, то веднага ще бъде изпратено и известие, за да се уведоми другото лице за това действие.

Новината съобщи лично главния изпълнителен директор на Meta Марк Зукърбърг чрез публикация във Facebook, в която говори за някои от промените в Messenger. Уведомлението за скрийншот е само една от няколкото промени, които Meta прави в приложението. Криптирането от край до край вече ще е налично за групови чатове и обаждания, след проведените тестове през 2021 година.

А тук ще намерите още технологични новини!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай