Сряда,

Facebook Messenger ще информира, ако някой снима разговора

От: Кристиан Антонов -
Facebook Messenger ще информира, ако някой снима разговора
A
A
A

Идеята на функции като „изчезващите съобщения“ на Snapchat и режима за изчезване във Facebook Messenger е, че написаното и изпратеното не трябва да оставят доказателства, че чатът изобщо се е състоял. Какво обаче пречи някой да направи снимка и да го запази за по-късно?

Въпреки че може да не сме в състояние да предотвратим правенето на скрийншоти, следващото възможно е поне да разберем, че някой е снимал разговора. За всички, използващи тези функции на Facebook Messenger, е ценна информацията, че с последната актуализация на приложението нещата се променят. Ако изчезващо съобщение е било снимано на екрана, то веднага ще бъде изпратено и известие, за да се уведоми другото лице за това действие.

Новината съобщи лично главния изпълнителен директор на Meta Марк Зукърбърг чрез публикация във Facebook, в която говори за някои от промените в Messenger. Уведомлението за скрийншот е само една от няколкото промени, които Meta прави в приложението. Криптирането от край до край вече ще е налично за групови чатове и обаждания, след проведените тестове през 2021 година.

А тук ще намерите още технологични новини!


Всички новини от категория Технологии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички