ЕС принуждава Google да бъде по-прозрачна

Компанията ще разяснява важна за потребителите информация за своите услуги

ЕС принуждава Google да бъде по-прозрачна | StandartNews.com

След поредица от консултации с европейски служители Google се съгласи да разясни подробно допълнителна информация за своите услуги, включително за Google Store, Google Play, Google Hotels и Google Flights. Тези мерки ще помогнат на потребителите да правят информиран избор при поръчване на стоки и услуги.

Платформите Google Flights и Google Hotels ще правят ясно разграничение между услугите, предлагани от самата Google, и услугите на други компании, които Google представя като посредник. Потребителите ще знаят точно къде са показани действителните отстъпки и къде цените са показани за справка и може да не отговарят на действителността. Компанията ще посочи, че отзивите в Google Hotels не се преглеждат от администрацията, а услугата ще има същото ниво на прозрачност като подобни платформи - Booking.com и Expedia.

Магазинът на Google ще предостави на потребителите повече информация за разходите за доставка, възможностите за връщане и наличието на възможности за замяна или ремонт, ако има такива. На потребителите ще бъде обяснено как да отварят части от магазина за приложения на Google Play за други държави - това е особено важно за ЕС, чиито жители ще имат достъп до същото съдържание. Преди това Google заяви, че потребителите ще могат да променят региона в Google Play веднъж годишно, но ЕС възрази, че това противоречи на законите на региона.

Компанията се съгласи да ограничи правото си едностранно да отменя поръчки или да променя цените в Google Store и също така предостави на европейските служители специален имейл адрес, на който да се свързват с тях за премахване на незаконно съдържание.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай