Експертите намалиха прогнозата за тримесечните доставки на iPhone с още 3 милиона броя

Миналия месец в завода на Foxconn в Чжънчжоу, който е най-голямото предприятие за производство на iPhone в света, имаше вълна от бунтове, при които работниците влязоха в открити сблъсъци с персонала по сигурността

Експертите намалиха прогнозата за тримесечните доставки на iPhone с още 3 милиона броя | StandartNews.com

Американският финансов конгломерат Morgan Stanley намали прогнозата си за тримесечните доставки на iPhone с още 3 млн. броя на фона на проблемите с производството на смартфони на Apple в завода на Foxconn в Китай. През ноември специалистите на същата компания намалиха прогнозата за доставките на iPhone за текущото тримесечие с 6 милиона броя.

В момента анализаторите на Morgan Stanley смятат, че Apple ще достави около 75,5 милиона iPhone през четвъртото тримесечие на 2022 г., което е значително по-малко от първоначалната прогноза за 85 милиона смартфона. Това се дължи на забавяне на производството на устройства на Apple в Китай, което се дължи на сериозни ограничения, свързани с коронавируси, и на възникналите масови безредици.

Миналия месец в завода на Foxconn в Чжънчжоу, който е най-голямото предприятие за производство на iPhone в света, имаше вълна от бунтове, при които работниците влязоха в открити сблъсъци с персонала по сигурността. През октомври в същия завод беше съобщено за огнище на COVID-19, което доведе до забавяне на производството на устройства.

Анализаторите на Morgan Stanley очакват Apple да отчете приходи от 120 млрд. долара за тримесечието, което показва забавяне на годишния ръст до 3%. За първото тримесечие на тази фискална година Apple отчете приходи в размер на 123,9 млрд. долара, което е с 11% повече от 2021 г. На този фон цената на акциите на Apple се понижи с 1% по време на търговията. Представители на Apple все още не са коментирали въпроса.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай