Петък,

Експериментална летяща кола се разби по време на тест

От: Екип на Стандарт -
362
Експериментална летяща кола се разби по време на тест
A
A
A

Старт - ъп компанията за летящи таксита Joby съобщи, че едно от нейните експериментални превозни средства е претърпяло инцидент, което е довело до „значителни щети“ на самолета, но за щастие няма наранени, съобщава Bloomberg.

Произшествието се разследва от Националния съвет за безопасност на транспорта, а новината понижи цената на акциите на компанията. 

Към момента няма подробности около катастрофата. 

Joby разработва малък хексакоптер, подобен на дрон, който събира до петима пътници и достига скорост от 320 км/час. Инцидентът може да се окаже обаче пречка за получаване на допълнително разрешение от Федералната авиационна администрация. От Joby се надяваха да започнат да опериарт със своите летящи таксита до две години.

От компанията коментират, че катастрофата е била част от процеса.

„Програмите за експериментални полетни тестове са умишлено създадени, за да определят характеристиките на самолета, но за съжаление са възможни инциденти“, се казва в изявление. „Ще подкрепим съответните органи при задълбочено разследване на инцидента.", добавят от Joby. 

Сега компанията ще трябва да разчита на втори прототип, за да продължи тестовете.

За щастие няма пострадали, но вероятно това няма да е последният път, когато летящо такси катастрофира. Обществената, но инвеститорската нагласа обаче има значение, което ще направи нещата още по-предизвикателни за стартиращи фирми като Joby.

Повече технологични новини може да прочетете тук


Всички новини от категория Технологии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com