Dropbox уволнява 16% от персонала

Целта е да се фокусира отново върху AI

Dropbox уволнява 16% от персонала | StandartNews.com

Изправена пред забавяне на растежа на приходите, компанията за облачно съхранение Dropbox обяви, че съкращава 500 служители, или 16% от работната си сила, за да може да наеме персонал с опит в областта на ИИ.

Въпреки че приходите за четвъртото тримесечие на миналата година - последното тримесечие, за което Dropbox отчете печалби, са се увеличили с 5,8% на годишна база до 598,8 милиона долара, компанията претърпя забавяне на продажбите. Междувременно, за да остане конкурентоспособна, тя трябва да увеличи възможностите си за AI. 

„През последните няколко месеца AI завладя света, разширявайки потенциалния пазар за нашето следващо поколение базирани на AI продукти по-бързо, отколкото някой от нас би могъл да очаква. Този импулс обаче също предупреди нашите конкуренти за много от същите възможности", каза главният изпълнителен директор Дрю Хюстън.

Пускането на OpenAI на ChatGPT през декември предизвика огромен обществен интерес към  възможностите за обработка на естествен език на генеративния AI и големи технологични компании, включително Microsoft, Google, Meta, Oracle и Salesforce, обявиха планове за включване на AI в своите продукти. В резултат на това Dropbox чувства необходимостта да действа бързо, за да наеме персонал с необходимите умения.

Dropbox предлага различни предимства на съкратени служители, включително 16 седмици заплащане, с една допълнителна седмица заплащане за всяка завършена година на работа в компанията.

Технологичните компании започнаха да наемат много хора по време на пандемията, но сега те са изправени пред спад на приходите, влошен през последната година от проблеми с веригата за доставки и геополитическа несигурност, причинена от руската инвазия в Украйна и търговска война за полупроводници между САЩ и Китай. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай