Добра новина за всички с iPhone

Apple пуска iOS 17 тази вечер. Всички от iPhone XS нататък ще могат да надградят функциите си

Добра новина за всички с iPhone | StandartNews.com

Преди премиерата на новите смартфони от серията iPhone 15, които бяха представени пред обществеността по-рано този месец, Apple се готви да пусне iOS 17. Стабилната версия на новата операционна система на компанията e достъпна за потребителите на съвместими устройства от тази вечер. Тя ще донесе със себе си доста любопитни нововъведения, включително режим StandBy и интерактивни уиджети.

Разработчиците на Apple са внедрили в iOS 17 функцията StandBy, след активирането на която стоящият върху зарядното iPhone ще се превърне в информационен център. За да използвате тази функция, смартфонът трябва да е в хоризонтално положение върху стойка и да е свързан към зарядното устройство. В режим StandBy смартфонът ще показва датата и часа на екрана, което го прави подобен на обикновен настолен часовник, входящи известия, уиджети и друга информация.

Друго нововъведение е появата на интерактивни уиджети, които са налични на началния екран и на заключения екран на iPhone. Те ще ви позволят да извършвате различни действия, като например управление на интелигентни домашни устройства, без да се налага да стартирате съответното приложение.

В допълнение към това е подобрена функцията за автоматично заместване и вече можете да коригирате грешки буквално с едно докосване. AirDrop добавя функцията NameDrop за бързо споделяне на контакти с близките iPhone-и. Приложението Телефон вече има възможност да добавя плакати, които обаждащите се ще виждат, когато им се обадите. FaceTime вече поддържа видеосъобщения, които могат да се оставят, ако потребителят не отговори на повикването. Браузърът Safari получи редица подобрения, включително заключен прозорец за лично сърфиране, опция за споделяне на парола, допълнителни инструменти за защита от наблюдение и др.

Тези и други нововъведения ще бъдат налични след инсталирането на iOS 17. Операционната система се поддържа от iPhone XS и по-новите модели смартфони на Apple, но iPhone X няма да получи новата версия на системата. Процесът на изтегляне на актуализацията вече е достъпен в България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай