Понеделник,

Disney+ идва в България

От: Катерина Митева -
226
Disney+ идва в България
A
A
A

Disney+ ще бъде достъпна в повече части на света от това лято. В сряда от Disney обявиха, че услугата за стрийминг ще се разшири до 42 допълнителни страни и 11 нови територии през втората половина на 2022 година.

Сред страните в списъка е и България. От компанията обаче не са дали подробности кога точно услугата ще бъде налична в съответните държави. Не са ясни и тарифните планове.

Понастоящем Disney+ се предлага в 64 страни по света, включително САЩ, Обединеното кралство и Канада. Съобщението за предстоящо разширяване идва, след като услугата се сдоби с по-малко от очакваното абонати през последното си тримесечие на 2021 година.

Някои анализатори прогнозираха, че компанията ще привлече до 9,4 милиона нови потребители преди края на годината, но вместо това абонатите се увеличиха с едва 2,1 милиона души. И въпреки липсата на прогнози от „Уолстрийт“, сега компанията се надява да осигури 230 милиона клиенти на услугата още преди края на 2024 година. За сравнение - в края на 2021 г. Disney+ е имала 118 милиона абонати в световен мащаб.

А тук ще намерите още технологични новини!


Всички новини от категория Технологии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията