Понеделник,

Coinbase блокира 25 000 криптовалутни портфейла на руснаци

От: Кристиан Антонов -
364
Coinbase блокира 25 000 криптовалутни портфейла на руснаци
A
A
A

Американската борса за криптовалути Coinbase е блокирала повече от 25 000 блокчейн адреса, свързани с руски физически или юридически лица. Блокираните криптовалути представляват около 0,2 % от 11,4 милиона потребители на Coinbase, които извършват месечни трансакции (по данни от 2021 г.).

"Днес Coinbase блокира повече от 25 000 адреса, свързани с руски физически или юридически лица, които според нас са замесени в незаконна дейност. Много от тях установихме чрез собствени проактивни разследвания. След като идентифицирахме тези адреси, ги предадохме на правителството, за да подпомогнем допълнително за спазването на санкциите", се казва в официалния блог на Coinbase.

Главният юрисконсулт на Coinbase Пол Гревал заяви пред Bloomberg, че най-голямата американска борса за криптовалути е забранила достъпа на санкционирани лица и използва блокчейн анализи, за да идентифицира потенциално свързани адреси, които добавя и към вътрешния си черен списък.

Когато Русия започна инвазията си в Украйна, администрацията на президента на САЩ Джо Байдън поиска от борсите за криптовалути да гарантират, че физически лица и организации от Русия няма да могат да използват криптовалути, за да избегнат санкциите, наложени им от Вашингтон.

Големите борси за криптовалута, включително Coinbase и Binance, заявиха, че ще изпълнят правителствените заповеди. По-рано главният изпълнителен директор на Coinbase Брайън Армстронг заяви, че някои руснаци използват криптовалутата като "спасителен пояс сега, когато тяхната валута се срина".

Повече технологични новини може да прочетете тук


Всички новини от категория Технологии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията